Det beste smertestillende medikamenter for Betennelse

October 21

Det beste smertestillende medikamenter for Betennelse


En medisiner effektivitet bestemmes ved å sammenligne sine potensielle risikoer og fordeler fra sak til sak. Medisiner fra ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler familie er blant de mest effektive og brukte behandlinger for betennelse.

typer

Over-the-counter narkotika inkludert ibuprofen, naproxen og acetylsalisylsyre utgjør NSAID klassen, som også inkluderer resept COX-2-hemmer Celebrex. Det ser ut til å være noen forskjell i styrke og effekt av ulike NSAID medisiner, ifølge Clinical Evidence.

farmakologi

Prostaglandiner er kjemiske budbringere som induserer inflammasjon, feber og smerter. NSAID virker ved å blokkere produksjonen av enzymer (COX-1 og COX-2) som er ansvarlige for å lage prostaglandiner, for derved å redusere betennelse.

Sammenligning

Fordi alle NSAIDs er sammenlignbare med hensyn til effekt, er andre attributter brukes til å bestemme hvilket medikament som er best for en gitt situasjon. Aspirin er unikt ved at det kan bidra til å redusere skade på hjertet under et hjerteinfarkt, ifølge WebMD.com. COX-2-hemmere er mindre sannsynlighet for å forårsake gastrointestinal irritasjon og kan anbefales for de med sår og andre fordøyelsessykdommer.

Indikasjoner / bruksområder

NSAIDs er effektive i behandling av inflammasjon assosiert med menstruasjonskramper, idrettsskader, artritt, hodepine og tannpine. De er også nyttige for å redusere feber og lindre andre typer av mindre smerter forårsaket av betennelse.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan NSAID smertestillende midler forårsake livstruende bivirkninger, inkludert allergisk reaksjon, hjerneslag og gastrointestinal blødning. Hvis du har problemer med å puste, brystsmerter, kraftige magesmerter eller hals hevelse mens du tar et NSAID medisiner, oppsøke lege umiddelbart.