Kan Peyronies sykdom Årsak Urin Trouble?

August 27

Hva er Peyronies sykdom?

Peyronies sykdom er oppkalt etter Francois Gigot de la Peyronies, som ble første-kirurg av Frankrikes kong Louis XV i 1736. Kjent også som buede penis, penis fibrose eller bare PD, tilstanden er preget av fiber plaketter eller knuter utviklings i substansen penis. Sykdommen antas å påvirke fra 1 prosent til 3,4 prosent av verdens menn, i henhold til Peyronies sykdom Institute. Fordi symptomene kan være så variert --- alt fra en klump i penis til smerte, bøying eller misdannelse i løpet av en ereksjon --- er det vanskelig å definere, studere og behandle. Urologer James Fitkin, MD, og ​​George T. Ho, MD, skrive i American Family Physician at de fleste som lider er i alderen 45 til 60 år Korrigerende kirurgi er anbefalt for de som er i kronisk smerte når konservative behandlinger mislykkes. Men Jason M. Greenfield, MD, og ​​Laurence A. Levine, MD, skrive in Contemporary Urologi at begrensede kliniske studier viser at noen ikke-kirurgiske behandlinger cn årsaken bedring i mange pasienter, med kun små bivirkninger.

Ingen direkte kobling mellom Peyronies og urin Woes

Penis består av tre separate sylindre: de to øverste, "svamplegemene," fylles med blod under ereksjon; den nederste sylinder, "corpora spongiosum," omfatter urinrøret eller urin passasje rør som går gjennom den fra blæren til tuppen av penis. Urinveisproblemer oppstår i svamp spongiosum, mens Peyronies sykdom påvirker ereksjons likene av svamplegemene, bemerker Dr. Arthur Goldstein, en pensjonert New Jersey urolog som råder publikum om urin problemer.

Behandlinger, urinering og kreft

En Peyronies sykdom Institute behandling for krumning innebærer en penis båre eller drøye, noe som kan gjøre det vanskelig eller umulig vannlating mens på plass, og derfor kan øke sjansene for bakterier eller infeksjon i urinrøret, avhengig av hvor lenge apparatet er i bruk. Urin symptomer kan oftere være et produkt av prostata problemer, vanligvis godartede lidelser som forstørret prostata eller prostata infeksjon. Prostatakreft er blitt identifisert som årsak i mindre enn fem prosent av disse tilfellene, ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning. Radikal prostatektomi, et stort kirurgisk inngrep som tar sikte på å fjerne kreften helt og hindre spredning til andre deler av kroppen, er en aggressiv prostatakreft behandling, rapporterer Prostate Cancer Institute. Dr. William J. Catalona av Urologisk Research Foundation i St. Louis, Missouri, har funnet at fordi radikal prostatektomi kan føre til arrdannelse i kavernøs vev, er det ikke uvanlig for pasienter å utvikle Peyronies sykdom.