Screening og diagnostisk testing

September 27

Screening og diagnostisk testing


Screening og diagnostiske tester er utført ved en lege ønske. Diagnostiske tester er gitt når det er mistanke om sykdom eller tilstand. Screening tester er utført på pasienter som ikke har noen symptomer på å forutsi eller påvise en mulig medisinsk tilstand.

testprosedyrer

Medisinsk screening og diagnostiske tester inkluderer følgende:
Analyse av urin, blod eller andre kroppsvæsker.
Imaging av kroppen, ved hjelp av røntgenstråler, magnetic resonance imaging, en CT scan, positronemisjonstomografi, angiografi eller ultralyd.
En endoskopi, som involverer bruk av et kamera festet til et rør for å observere kroppshulrom som for eksempel munn, nese eller tarmen.
En biopsi, som er en fremgangsmåte hvor prøver av vev er fjernet fra en del av kroppen og mikroskopisk undersøkt.

screening tester

Screening er utført for brystkreft, livmorhals, colorectal, prostata og andre former for kreft, diabetes, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og beinskjørhet. Amniocentesis og genetisk testing ble utført for å bestemme om en pasient bærer et gen som fører til en sykdom eller tilstand.

diagnose~~POS=TRUNC

Diagnostiske tester brukes for å diagnostisere kreft, diabetes, skjoldbrusk problemer, seksuelt overførbare sykdommer, hepatitt, bakterielle og virale infeksjoner og mange andre sykdommer. Diagnostiske tester for psykiatriske tilstander inkluderer kliniske laboratorietester og avbildning av hjernen samt psykologisk testing.