Hva kan man forvente etter Dental Implant Surgery

March 5

Ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons, mer enn 500.000 pasienter årlig motta tannimplantater. Tannimplantater innebærer å legge titan til beinet og bli med de to stoffene sammen på en sikker måte. Tannimplantater brukes til å sikre en enkelt tann eller flere tenner. Implantater erstatte manglende tenner, slik at erstatninger til å føle og se naturlig samtidig som det gir støtte. Den tannimplantat prosedyren er en som tar flere måneder.

Post-kirurgi

Rett etter inngrepet, vil du bruke gasbind for å stoppe blødninger. En ispose kan brukes for de neste 24 timene for å redusere hevelse. Hvis nødvendig, vil kjevekirurg foreskrive medisiner for å lindre smerte og ubehag. Hevelse bør avta i løpet av tre dager. Innen tre til fem dager, kan du gå tilbake til normale aktiviteter. Hvis det er noen overdreven blødning etter du kommer hjem, la oral kirurg vet med en gang. Mest sannsynlig kjevekirurg vil foreslå en diett av myk mat så det er ingen unødvendig stress i området rundt implantatet. Stikning plassert under operasjonen vil løses eller fjernes av kjevekirurg. Misfarging forårsaket av blåmerker vil avta i løpet av noen få dager.

healing Process

Vanligvis tar det fire til seks måneder for helbredelsesprosessen. I løpet av denne tiden, vil tannimplantater mesh med kjevebenet og tannkjøtt vev vil ha helbredet. Mens healing skjer, vil ingen kroner eller proteser legges til implantater. I noen tilfeller kan en midlertidig krone bli satt på implantatet under helbredelsesprosessen. Oral kirurg vil gi deg beskjed om dette vil være nødvendig.

Etter Healing Process

Når implantatet har fusjonert med kjevebenet og tannkjøtt vev er ferdig healing, vil du trenger å se en tannlege for å fullføre restorative prosessen. Innen seks måneder, bør implantatet mesh trygt med kjevebenet for å skape en trygg, fast basen. Et anslag og kunstige tenner eller krone vil bli plassert på basen. Distansen kobles til området av implantatet like over tannkjøttet. Distansen danner et hevet område for kronen. Kronen er deretter plassert på distansen.

Risiko og komplikasjoner

Dental implantater har en 95 prosent suksessrate, ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons. Men med en hvilken som helst medisinsk prosedyre er det alltid risiko eller komplikasjoner. Blåmerker, hevelse og ubehag er å forvente etter operasjonen. En infeksjon, mens sjeldne, er en mulighet. Siden implantater er plassert i nærheten av nerver, kan mangel på følelse eller kribling oppstå i ansikts-områder, men dette er også uvanlig. Andre potensial, men atypisk, komplikasjoner fra kirurgi inkluderer: bihulebetennelse, kjevesmerter, bein tap, eller kjeve brudd. Eventuelle uvanlige symptomer bør rapporteres til oral kirurg umiddelbart.

Vedlikehold

Når implantatet har tatt, må du gå til tannlege eller kjevekirurg regelmessig for å sikre at alt er i orden. I tillegg til profesjonell omsorg, må du opprettholde riktig hygiene å ta vare på implantatet. Det er viktig å holde området rundt implantatet ren med spesielle børster eller floss. Implantatet vil ikke fungere skikkelig hvis ikke holdes rene. Pasienter med implantater bør alltid være klar over at røyking, overdreven drikking, og tygge hard mat kan skade implantater. Sørg for å følge rådet til oral kirurg.