Hvordan identifisere en Food Allergy

May 16

En matvareallergi oppstår når en person har en ubehagelig reaksjon på en bestemt mat. Dessverre er det mange mennesker i verden som lider av matallergi. De vanligste matallergier inkluderer melk, peanøtter, fisk, skalldyr, egg, soya, hvete og nøtter. Det er viktig å vite om du har en matallergi, slik at du kan riktig behandle det og unngå å komme i kontakt med det produktet. Det er et par ting du kan gjøre for å identifisere en matallergi.

Bruksanvisning

1 Finn ut om du har noen av symptomene på en matallergi. Matallergier normalt skje i løpet av noen minutter til en time etter å ha spist den aktuelle maten. Noen av de vanligste symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter, diaré, hvesing, hevelse i lepper, tunge, hals og ansikt, elveblest, kløe på innsiden av munnen og problemer med å puste og svelge. Andre symptomer kan være et plutselig fall i blodtrykket, rask puls, svakhet og følelsen lys-ledet.

2 Lag en liste over dine symptomer. Pass på å skrive ned alle dine symptomer, hvor ofte de forekommer, alvorlighetsgraden av symptomene, og maten som du spiste før opplever allergiske reaksjoner. Pass på å holde denne listen er et trygt sted og ta den med deg til din neste legetime.

3 Besøk en allergi lege for å diskutere tilstanden din. For å kunne identifisere en matallergi, bør du besøke en allergolog eller allergi spesialist for en diagnose. Allergolog kan undersøke deg og gi deg visse tester for å fastslå matallergi. Ditt primære lege eller helsepersonell kan henvise deg til en passende allergolog.

4 Fullfør vurdering og testing prosessen. Legen begynner med å spørre deg om dine symptomer, allergiske reaksjoner og din nåværende helsetilstand og kosthold. Han gir deg også en fysisk undersøkelse og allergitester, som kan inkludere hud tester, blodprøver (ELISA og RAST allergi tester), en eliminering diett og mat utfordringer.

5 Diskuter resultatene med legen din. Det kan ta opp til to uker eller lenger for å fullføre hele allergitesting prosess. Men etter lege evaluerer testresultater hun kan identifisere matallergi og diskutere behandlingsalternativer med deg.