Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi?

January 21

Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi? Dette er et vanlig spørsmål er dagens hektiske samfunn der folk vanligvis stappe så mye i hver dag som overhodet mulig. Denne livsstilen fører til stress og dårlig kosthold, noe som også bidrar til mangel på energi. Sammen disse kan føre til et svekket immunforsvar, virusinfeksjoner, kronisk utmattelsessyndrom og andre former for trøtthet.

Bekreft Årsak

Hvis du lider av en alvorlig mangel på energi, ta kontakt med legen din for å utelukke eventuelle alvorlige helseproblemer. Mange sykdommer, som for eksempel Addisons sykdom, kan være årsaken til kronisk, ubønnhørlig tretthet. Kronisk utmattelsessyndrom er en annen stadig vanligere årsak til mangel på energi.

ernæring Først

Du bør først justere kostholdet hvis du lider av en mangel på energi. Ofte en næringsfattig kosthold er den viktigste årsaken til tretthet. Bearbeidet mat har viktige næringsstoffer fjernet, forlater våre organer sultne for drivstoffet den trenger for å fungere sitt beste. Prøv å legge hele matvarer og eliminere bearbeidet mat. Du kan raskt se en forskjell i energinivået.

Ikke glem viktigheten av søvn og mosjon. Du kan ikke innse hvor viktig en full åtte timers søvn er hver natt. Trening, tro det eller ei, kan raskt gi deg et løft for å komme gjennom resten av dagen. Hvis du lider av at 15:00 dra, kan en rask spasertur være akkurat det du trenger. Hvis, etter å ha prøvd disse forslagene, du fremdeles føler deg utmattet, er du klar til å utforske måter å supplere din diett med visse vitaminer.

Lær hvilke vitaminer er bra for mangel på energi

De mest vanlige vitaminer som er anbefalt for energi er B-vitaminer --- folsyre, niacin og tiamin, sammen med de mer lett gjenkjennelige B1, B6 og B12. B-vitaminer er naturlig energi boosters fordi de bidrar til å konvertere mat til brukbar energi. B-vitaminer forbedre også hjernens funksjon. B-vitaminer kommer i pilleform, som væsker og selv som injeksjoner.

En annen vitamin for arsenal er CoQ10. Dette antioksydant er nødvendig av hver celle for å produsere energi for kroppen. Den vanlige dosen 300mg delt inn i tre doser på 100 mg hver, tas til hvert måltid.

Essensielle fettsyrer (EFA) er avgjørende for økt energi samt være god for hjertet. Mens finnes i mange matvarer, er EFAs lett skadet, og er derfor funnet å være mangelfull i de fleste dietter. Den anbefalte dosen er mellom 4000 og 6,000mg per dag.

Magnesium er et mineral som nesten alle er mangelfull i. Mens 500mg er et godt mål, er det best å bygge opp til dette beløpet gradvis for å unngå en lakserende effekt.

DHEA er et annet viktig næringsstoff for energi. Det er lurt å be om en blodprøve for å måle dine nivåer av DHEA før du begynner tilskudd. En gjennomsnittlig dose vil være 25 mg per dag.

Vær sikker på at du diskutere alle vitaminer og kosttilskudd som du tar med legen din, spesielt hvis du tar noen reseptbelagte medisiner. La ham overvåke utviklingen for å sikre ingen bivirkninger.