Hva B-vitaminer gjør håret vokser?

November 5

Hvis håret vekst kom i en flaske, ville det definitivt være en bestselger. Det finnes ingen magiske piller eller potions som vil gjøre håret vokse automatisk, men det er noen ting som vil hjelpe. Et sunt kosthold og en god dose av vitaminer kan bare være tonic for voksende sunt hår.

Normal hårvekst

De fleste håret vokser maksimalt 6 inches i året. Det er normalt å miste opptil 100 hår om dagen. Når håravfall blir merkbare, er en tur til legen og en god dose av B-vitaminer ofte foreslått.

Hårtap

Hårtap oppstår når kroppen mangler B-vitaminer, blant andre ting. Heldigvis vitamin B kosttilskudd er lett tilgjengelig, rimelig og gi resultater.

B Complex

Forskning har vist at hårtap, for tidlig gråning og tynt hår er ofte symptomer på lave nivåer av essensielle B-vitaminer. En god B-kompleks vitamin er viktig for sunn hårvekst. Det kan ved suppleres med andre spesifikke B-vitaminer for ønskede resultater.

B-3

Vitamin B-3, også kalt niacin, anbefales for hårvekst fordi det fremmer blodsirkulasjonen i hodebunnen som er nødvendig for hårvekst. En dose på 50 mg tre ganger daglig bør tas for hårvekst.

B-5

Vitamin B-5, eller pantotensyre, anbefales en dose på 100 mg tre ganger daglig for å hjelpe til med voksende hår. Vitamin B-5 kan stoppe håravfall og bidra til regrow hår.

Biotin og Folic Acid

Biotin er viktig for å forebygge hårtap. Det kan også hindre håret fra tidlig blir grå. Folinsyre, også kalt Vitamin B-9, bidrar til å produsere friske røde blodceller, forhindrer anemi og stimulerer hårvekst.

Mat rik på B-vitaminer

Hele korn, hvete, havre, fisk, sjømat, fjærkre, kjøtt, egg, meieriprodukter, grønne blader, bønner og erter inneholder B-vitaminer.