Hvordan arbeide med hepatitt C

December 22

Hepatitt C er en blodbårne virus-infeksjon som påvirker leveren. Det er gått gjennom direkte kontakt med blod, vanligvis gjennom infiserte nåler, dårlig sterilisert medisinsk utstyr og infiserte blodoverføringer. En diagnose av hepatitt C kan være ødeleggende, og avgjøre om ikke å fortelle folk er en veldig personlig valg. De fleste vil være i stand til å fortsette å arbeide normalt med hepatitt C, men de kan oppleve noen diskriminering, som å bli forbigått ved kampanjer. Noen kan ha betydelig endre sine plikter å imøtekomme deres sykdom.

Bruksanvisning

En titt på din jobb kontrakt for å finne ut om du er pålagt å avsløre eventuelle smittsomme sykdommer til arbeidsgivere. For eksempel, helsepersonell, som leger, sykepleiere og teknikere, er pålagt å informere sine avdelinger slik at nødvendige forholdsregler kan tas.

2 Avgjør om det er nødvendig å fortelle din arbeidsgiver du har hepatitt C. I de fleste tilfeller, er du ikke pålagt ved lov å avsløre hepatitt C så valget varierer fra individ. Hvis du ikke har symptomer på sykdom eller dårlige bivirkninger av behandling, kan du være i stand til å fortsette dine plikter som vanlig. Men hvis du lider av tretthet, kvalme og smerter i forbindelse med hepatitt C; hepatitt C behandling; og skrumplever, må du kanskje ta ekstra sykedager eller andre fri for legebesøk.

3 Informer medisinsk forsikring leverandør som du har hepatitt C. Hvis du ikke forteller forsikringsselskapet, kan de holde tilbake dekning fordi du ikke avsløre en pre-eksisterende tilstand. Din medisinsk forsikringsselskapet kan ikke lovlig avsløre denne informasjonen til din arbeidsgiver.

4 Diskuter med din arbeidsgiver eller manager noen rom du måtte trenge for din sykdom. Dette kan omfatte ekstra tid av eller endringer i oppgaver hvis du er kronisk syk. Hepatitt C er en degenerativ tilstand, så i USA det er dekket av Americans with Disabilities Act og de fleste arbeidsgivere er pålagt å gjøre fornuftige endringer for å imøtekomme mennesker med sykdommen.

5 Vær forsiktig når du arbeider med ditt blod eller andres åpne sår. Sørg for at din arbeidsplass har et førstehjelpsskrin som inneholder gasbind, bandasjer, gummihansker og munnbind. Dekk til alle åpne sår så raskt som mulig, og rydde opp blod umiddelbart med blekemiddel.

Hint

  • I USA kan du ringe (800) 949-4232 for mer informasjon om Americans with Disabilities Act.