Teenage graviditet Informasjon

September 6

Overraskende, tenårene graviditet priser i USA er den høyeste i den industrialiserte verden. Priser varierer etter region og etnisk gruppe. Teen graviditet bringer konsekvenser for både mor og barn, samt samfunnet som helhet.

Statistikk

Ifølge Centers for Disease Control, ble 42,5 babyer født etter 1000 jenter i alderen 15-19 i 2007. Dette tallet steg fra 40,5 per tusen i 2005, men før det, hadde tallene falt 34 prosent siden 1991.

regionale forskjeller

The Population Reference Bureau (PRB) rapporterer at Mississippi har den høyeste frekvensen av ungdoms svangerskap, og at 10 av de høyeste prisene i landet tilhører sørstatene. Omvendt kan den laveste satsen bli funnet i New Hampshire, og åtte av de landene med de laveste prisene ligger i nordøst.

Rasemessige og etniske forskjeller

Ifølge CDC, i 2006, asiatiske jenter i alderen 15-19 hadde den laveste satsen av svangerskapet, etterfulgt av ikke-spanske hvite, amerikanske indianere og afrikanske amerikanere. Hispanic tenåringer hadde den høyeste frekvensen av svangerskapet.

Teenage graviditet Worldwide

USA har tre ganger mer tenårene moms enn Canada og fem ganger mer enn land som Frankrike, Italia og Japan.

konsekvenser

CDC rapporterer at ungdoms moms er mindre sannsynlig å oppgradere fra videregående skole og mer sannsynlig å leve i fattigdom enn sine jevnaldrende. Gravide jenter i alderen 15-19 er mindre sannsynlig å få svangerskapskontroll enn eldre kvinner, som kan føre til mange helserisiko for barnet så vel som spontanabort.