Hvordan Tamponger Årsak Har toksisk sjokksyndrom?

February 10

Hva er toksisk sjokksyndrom?

Toksisk sjokksyndrom, også kjent som TSS, er en tilstand forårsaket av en alvorlig bakteriell infeksjon. Det finnes to hovedtyper av TSS - en forårsaket av Staphylococcus aureus bakterier (typen forårsaket av tampongbruk), og en forårsaket av Streptococcus bakterier (mer ofte forårsaket av en skade enn en streptokokkinfeksjon). Disse bakteriestammer er ikke vanlig, men hvis venstre ubehandlet, kan de ha svært alvorlige medisinske bivirkninger.

Tamponger og toksisk sjokksyndrom

TSS forårsaket av Staphylococcus aureus bakterier ble opprinnelig knyttet til høy absorpsjonsevne tamponger. Hvis en kvinne med en lav menstruasjonsvæske bruker en høy absorpsjonsevne tampong, hun er sannsynlig å forlate tampongen i sitt legeme for en lengre periode. Denne økte lengden av tid gjør tampongen for å gi en varm, fuktig miljø hvor bakterier kan vokse og trives, mens gående fjerning av et lavere-absorpsjonsevne tampong ikke tillater bakterier tid eller bosted. Når TSS først ble oppdaget, ble det i utgangspunktet tenkt å være forårsaket av en viss type tamponger (en som selges ikke lenger). Leger og forskere nå vet at den type tampong som anvendes er irrelevant.

Forebygging av toksisk sjokksyndrom

Kvinner som bruker tamponger kan forhindre toksisk sjokksyndrom ved hjelp av lavere-absorpsjonsevne tamponger eller ved alternerende bruk tampong med bruk av elektrodene. Kvinner bør også ta ekstra hensyn til å vaske hendene før du bruker tamponger, som Staphylococcus aureus bakterier kan leve på skitne hender. Det er også viktig å lagre tamponger i et kjølig og tørt sted i mellom menstruasjonene. Et soverom skuff er tryggere enn et bad skap, for eksempel. Lagring av tamponger i et passende miljø kan hindre bakterievekst.