Tips for kjøp gruppen helseforsikring

April 21

Tips for kjøp gruppen helseforsikring


Gruppe helseforsikring er vanligvis en politikk kjøpt av et selskap, slik at forsikringsselskapet kan tilbys til selskapets ansatte. Hvis du vurderer å kjøpe gruppe helseforsikring som arbeidsgiver, er det en rekke faktorer for å løse. Som helseforsikringer varierer mye, det alltid lønner seg å gjøre din forskning først.

Spør dine ansatte

Survey ansatte. Spør dem hvilke funksjoner de ønsker i en helse-forsikring. Tross alt, vil de være de som drar nytte av en god forsikring plan eller lider hvis dekningen viser seg å være utilstrekkelig. Ved å konsultere de ansatte, vil de sette pris på at du har tatt deg tid til å vurdere sine meninger, og du vil ha en bedre sjanse til å velge en helseforsikring plan som er riktig for alle.

Gjør din forskning

Forskning planer omfattende før settling på en. Det finnes en rekke planer, ekstrautstyr, gebyrstrukturer og så videre for å vurdere. Innkjøp helseforsikring er en avgjørelse som kan ha vidtrekkende konsekvenser, så ta deg tid til å gjøre grunnarbeidet før du låser i en langsiktig kontrakt. Det kan være lurt å spørre andre arbeidsgivere i yrket hvis de kan anbefale en forsikring plan som de er fornøyd med.

Les Fine Print

Undersøk din plan for valg nøye. Be om en full kopi av politikken kontrakten og les den nøye før du signerer på den stiplede linjen. Se opp for eventuelle skjulte vilkår eller begrensninger som kan ha en fremtid negativ innvirkning på forsikringstakere. Beregne den totale kostnaden av politikken og finne ut om det kostnaden er innenfor de budsjettmessige midler i selskapet.

Hold Dekket

Aldri avbryte den eksisterende planen før du bekrefter dekning med den nye planen. Dette vil sette de ansatte i fare hvis de trenger medisinsk hjelp i interimsperioden når det ikke er dekning tilgjengelig for dem. Ved å ikke gi dine ansatte med tilgang til forsikring, kan du også være å begå en forbrytelse. Arbeidsgiver forsikring lover kan variere avhengig av bestemt type selskap. Kontakt din lokale Department of Labor myndighet for mer informasjon.