Hvordan skille Spider årer av åreknuter

October 30

Mange kvinner over 40 år lider av skjemmende blodårer i bena. Vi kaller ofte disse venene edderkopp årer eller åreknuter. Dette er faktisk 2 forskjellige typer lidelser. Det er lett å skille edderkopp årer av åreknuter. Det er visse egenskaper som skiller en type av tilstand fra den andre.

Bruksanvisning

1 Finn området på kroppen hvor årer er synlige. Edderkopp årer vises på ben eller ansikt, mens åreknuter vises vanligvis bare på bena.

2 Merk Hvis venene vises bare på overflaten av huden, eller hvis de er hevet over huden. Edderkopp årer vises bare på hudens overflate, mens åreknuter er tykkere og bli hevet over huden.

3 Undersøk farge og størrelse av årer. Spider årer er blå eller rød og tynn, mens åreknuter kan være blå eller mørk lilla og hoven.

4 Finn ut om du har smerter forbundet med venene i bena. Åreknuter kan skilles fra edderkopp årer med forekomsten av smerte. Spider årer er ikke smertefull.

5 Kontroller mønster av årer. Edderkopp årer vises som spindelvev eller tre brudd, mens åreknuter er ropey og vridd og ha en svulmende utseende.

6 Se for eventuelle endringer knyttet til din tilstand. Åreknuter kan ofte føre til verkende, sliten, kramper følelse i beina, mens edderkopp årer ikke fører til noen av disse komplikasjoner.