Hvordan bruke en flytende oksygen tank

November 15

Hvordan bruke en flytende oksygen tank


Når oksygen blir utsatt for ekstremt lave temperaturer det blir en væske. Oksygen kan leveres via en komprimert oksygen tank, oksygenkonsentrator eller en flytende oksygen tank i hjemmet. Det flytende oksygen tank lagrer oksygen som en væske. Når flytende oksygen er oppvarmet, slår det inn en gass som en person kan puste i lungene med et nesekateter. Et nesekateter er laget av lange plastrør og to tinder som er satt inn i neseborene. Det er viktig å forstå hvordan du bruker flytende oksygen levering system og ta visse forholdsregler når du bruker oksygen i hjemmet.

Bruksanvisning

1 Plasser flytende oksygen tank på et trygt sted. Pass på at det ligger minst 8 meters avstand fra alle varmekilder, på et sted hvor det ikke er rot, vekk fra materialer som kan brenne lett, for eksempel kjemikalier, klær og petroleumsprodukter.

2 Finn oksygenuttaket på flytende oksygen tank. Koble luftfukter (hvis du har en) til flytende oksygen tank, og deretter kobler du nesekanylen slangen til luftfukteren. I fravær av en luftfukter, kobler du nesekanylen slangen direkte til oksygenuttaket av flytende oksygen tank. Sett nesekanylen utstikkerne inn i nesen og justere den til å passe godt rundt ansiktet ditt.

3 Sett strømningsmåler på flytende oksygen tank til strømningshastigheten verdi foreskrevet av legen din. Pust inn for å sørge for at oksygen strømmer gjennom nesekateter.

4 Post "No Smoking, Oxygen I bruk" skilt i synlige områder av ditt hjem og ved inngangen til ditt hjem for å redusere risikoen for brann, som oksygen støtter forbrenning. Oppbevar flytende oksygen tank i et godt ventilert område. Det frigjør små mengder av oksygen i atmosfæren når det ikke er i bruk og akkumulering av dette oksygen kan føre til brann.

Hint

  • Ikke utsette huden din for flytende oksygen fordi det kan brenne deg.
  • Oksygen er en medisin; for mye eller for lite av det kan føre til en negativ reaksjon. Ikke øke eller redusere oksygenstrømningshastighet uten å konsultere legen din.