Er en Nebulizer Behandling Regnes Oxygen Therapy?

January 10

Er en Nebulizer Behandling Regnes Oxygen Therapy?


Rebecca Anwar, PhD, på The Sage Group i Philadelphia, PA, sier "Pasientopplæring er den gylne egg ... [det] holder pasientene sunnere." Så, å vite forskjellen mellom nebulizer behandlinger og oksygen terapi kan være en livreddende utdanning. Feil av en for den andre kan føre til sykehus - eller verre.

Nebulizer terapi

En forstøverbehandling leverer flytende, reseptbelagte medisiner i små doser. Inhalasjon av tåke, gjennom et munnstykke eller maske, tar medisin rett inn i lungene. En liten luftkompressor, eller trykksatt oksygen, gjør tåke. Forstøver terapi er ferdig etter at medisinen er brukt opp, vanligvis i 10 til 20 minutter. De fleste pasienter bruke forstøverbehandling to til fire ganger om dagen, men sjelden mer enn en gang annenhver time, for å behandle lungelidelser. Astma er en tilstand ofte behandlet med forstøver terapi.

Oxygen Therapy

Hjernen din, ditt hjerte, og alt annet, helt ned til hårsekkene, trenger oksygen. Lungene ta det inn, mette blodet med det, og ditt hjerte pumper det til kroppen din som ikke kan lagre sin egen oksygen. Hvis lungene eller hjertet ikke fungerer godt, kan legen forskrive oksygen, vanligvis av en kanyle, en liten tube fastspent under nesen, på 2-4 l pr minutt. Oksygen er vanligvis brukes 24 timer i døgnet, eller under søvn, men aldri midlertidig i noen minutter, noen ganger om dagen.

nyttig Overlapping

Slå en forstøver med oksygen er en praktisk måte å dekke to behov med en behandling, for kontinuerlig oksygenbrukere. Men etter at forstøver går tørr må du koble oksygen fra forstøveren og koble til kanylen med en gang. Vær forsiktig, skjønt. Forstøvere trenger en høy strøm av oksygen for å lage en tåke. Hvis du ikke slår det ned vil du få ganske vind opp nesen, men som kan være enda farligere enn irriterende.

Ikke slutte å puste

Pusteteknikk er mer enn en god vane. Oksygen sult og oppbygging av karbondioksid produsert av stoffskiftet både stimulerer og regulerer pusten din. Hvis lunge lidelse er kronisk og langvarig (som i emfysem) du kanskje har blitt vant til høy karbondioksid i blodet, og det ikke lenger stimulerer deg til å puste. Det etterlater bare oksygen sult som din viktigste stasjonen. Tar i for mye oksygen kan da sette som stimulans, og du, å sove, noen ganger med Dire resultater.

beste resultater

Å vite årsakene for alle slags terapi og medisin du tar gjør deg legen din beste partner. Du har fått tak i at Golden Egg!

Forstøveren terapi og oksygenterapi er ikke de samme, og kan ikke erstattes av hverandre. Arbeider hånd i hånd for å behandle hele spekteret av utfordringer som oppdages av pasienter med lunge- og hjertesykdommer, kan de hjelpe deg å få mest mulig ut av hver dag.