Hvordan gjøre gåtrening med Orthotics

June 12

Hvordan gjøre gåtrening med Orthotics


Gåtrening er en betegnelse på prosessen med å lære å gå. Mer spesifikt, refererer dette begrepet for å trene spesielt for en skade, degenerative sykdom eller ubalanse forårsaker en gangart dysfunksjon. Bruken av orthotics i gåtrening anbefales, og er ofte nødvendig for å få en trygg og noen ganger smertefritt gangart. Gåtrening er vanligvis gjort med bistand fra en kvalifisert helsearbeider og gjennom en godkjent helsevesenet anlegget. Du kan hjelpe noen oppnå trygg og normal gange gjennom gåtrening og med orthotics.

Bruksanvisning

1 Vurdere rullator gangart uten orthotics å se etter tegn på unormal gange mønstre. Tegn på unormal gangart kan inkludere out-toed eller in-toed gang, mangel på balanse, fot-stokking og trene. Vurderer dette baseline vil bidra til å bestemme suksessen til de orthotics under ambulation.

2 Har trainee satt på orthotics og observere gange fra forsiden. Stand 6 til 15 fot i skrift av den personen du vurderer, og se etter tegn på ubalanser som er nevnt ovenfor. Start med å observere føttene, og jobbe opp kroppen til knær, hofter og armer. Bruk en notisblokk til å logge dine observasjoner.

3 Observer gangart fra baksiden. Se kroppen, starter med føttene og arbeider til armene som i forrige trinn. Logg observasjoner fra baksiden. Det er viktig å se fra både forsiden og baksiden, siden du kan observere ubalanser som du ikke legger merke til mens du ser på andre siden.

4 Plasser deg selv sammen med den personen du observerer mens han går over siktelinjen. Observere dem kommer forbi deg og ser for ambulerende dysfunksjon. Vær spesielt oppmerksom på knærne i dette trinnet, siden det er lett å merke hvis kne fleksjon og ekstensjon blir hjulpet av orthotics.

5 Lag detaljerte notater basert på dine observasjoner for å fastslå om de orthotics er å hjelpe eller hindre gangart. Etter denne første evalueringen av gangart, kan en behandlingsplan utformes, med forventninger og mål for å forbedre gangart i løpet av treningen

6 Gjennomgå gangart-opplæringsplan og planlegge oppfølgingsbesøk for å fortsette gåtrening. Bestem hvilke dager er best egnet for gåtrening basert på aktivitetsnivå, utholdenhet og styrke. Når gangart forbedring har nådd sitt høydepunkt, avgjøre om trengs langsiktige avtaler for trening med orthotics.

Hint

  • En rullator, kan parallelle barer eller andre hjelpemidler være nyttig å gi en sikker vurdering av gangart.
  • Oppsøk en fagperson for å hjelpe deg med ganganalyse og trening.