Hva er årsaken til et massivt hjerneslag?

September 12

Hva er årsaken til et massivt hjerneslag?


Ifølge American Heart Association, når en blodåre i hjernen sprekker eller blir blokkert, oppstår et slag. Disse forstyrrelser av blodtilførselen til hjernen, frata det av oksygen og viktige næringsstoffer, dreper hjerneceller. Flere mulige årsaker eksisterer for slag. Forstå disse årsakene kan hjelpe mennesker i fare for å få slag til å gjøre endringer i livsstil som vil hjelpe dem å unngå å bli et offer.

Høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, ofte referert til som "en silent killer". De fleste mennesker ikke opplever symptomer som indikerer at de har sykdommen til den når farlige nivåer. På dette punktet, kan symptomer inkluderer svimmelhet, hodepine og tåkesyn.

Blodtrykksmålinger består av to tall. Den øverste tall, systolisk blodtrykk, representerer trykket blodårene opplevelse under et blunk. Jo lavere tall, eller diastolisk trykk, måler trykket på blodårene mellom hjerteslag. Ifølge WrongDiagnosis.com, bør voksne har et mål om å holde blodtrykket opplesninger mellom 140/90 og 120/80.

Trene, begrense forbruket av natrium og alkohol og har en fornuftig diett hjelp folk unngå eller redusere høyt blodtrykk. Når disse tiltakene mislykkes, kan en lege foreskrive blodtrykkssenkende medisiner.

Høyt kolesterol

Kolesterol, en voksaktig fett som finnes i kroppen, virker til å danne cellemembraner, noen hormoner og vitaminer. Mange matvarer inneholder også kolesterol. Kroppen har to typer kolesterol. LDL kolesterol fører til plakk i arteriene, øke risiko for slag. Den andre typen kolesterol, bærer HDL plakk ut av blodårene og bidrar til å redusere høyt kolesterol, redusere risiko for slag.

The American Heart Association anbefaler å holde et kolesterolnivå på 200 milligram per desiliter, også referert til som mg / dl. Forbruker mindre fett, mettet fett spesielt, kan ha nytte folk sliter med høyt kolesterol.

Bør trene og et fornuftig kosthold mislykkes i å kontrollere høyt kolesterol, kan legen din velge å tilby en forskrivning av kolesterolsenkende medisiner.

røyking

The North Carolina Stroke Association rapporterer at røyking dobler risikoen for å få slag. Men en person som slutter å røyke vil finne at etter noen år, vil han ha de samme risikofaktorene som en ikke-røyker.

Røyking hever risikoen for å få slag av flere grunner. For eksempel øker fritt blodtrykket. Det reiser også risikoen for å få blodpropp, noe som fører til slag. I tillegg, røyking senker nivået av sunne HDL kolesterol. Det øker også fettopphopning i blodårene, noe som kan blokkere blod fra å komme til hjernen og forårsake et slag.

fedme

Personer med en kroppsmasseindeks, eller BMI, på 30 eller høyere har en høyere risiko for hjerneslag enn de med sunn BMI. Fedme skaper en rekke helseproblemer som øker risiko for slag, inkludert høyt blodtrykk, diabetes og høyt kolesterol. I tillegg de ekstra pounds legge belastning på hjerte og blodkar, og hever hjerneslag risiko.

Noen vekttap bistår i å senke slag farer. For eksempel, mange mennesker finner at å miste enda 10 pounds senker blodtrykket.

hormon piller

Kvinner sette seg høyere risiko for slag ved bruk av hormon medisiner. For eksempel p-piller som inneholder høye nivåer av østrogen øker risikoen for å oppleve blodpropp. Denne risikoen går opp hos kvinner over 30 år postmenopausal østrogenbehandling har også linker til en økt risiko for hjerneslag. Selv såkalte
"Naturlig", ikke-reseptbelagte menopause piller kan inneholde østrogen og øke risiko for slag.