Hva er UV filter på Eye Wear?

March 8

Hva er UV filter på Eye Wear?


I de senere årene har de kjøper briller merke en tilstrømning av linsebelegg som er tilgjengelige for dem. Anti-scratch, har -glare og -smudge objektiver funnet sin plass i markedet. Imidlertid er det mest helsebevisste tillegg uten tvil den UV filter. Forskere har oppdaget at eksponering for ultrafiolett (UV) lys øker mengden av skade påført ved øynene, og UV filter arbeider for å hindre denne skaden.

Komponenter av UV filter

Belegget på briller som arbeider for å beskytte synet ditt er sammensatt av kjemikalier som absorberer ultrafiolett lys. Kjemikaliene, kalt akrylater (polymetylmetakrylat er mest vanlig), danner et fargestoff, som deretter malt på både briller og solbriller. Selv skyggen av fargestoffet på briller er så lett at det er nesten umerkelig, fargetone på solbriller er veldig mørkt. I refleksive linser, mørkere farge når de utsettes for UV-lys og lysere når eksponeringen er tatt bort.

skade forebygging

Forskere har knyttet eksponering for solen med mange øye-relaterte sykdommer, inkludert grå stær og retinal skade. Katarakt er uklarhet av øyets linse, forhindrer lys fra å komme inn i øyet, mens skader på netthinnen, eller retinal brenne, kan resultere i overskyet syn eller synstap. Derfor er det mange optikere foreslår at brillene være belagt med UV-beskyttelse. Dette bidrar til å beskytte øynene dine hele tiden, selv når solbriller er utenfor rekkevidde.

De mest utsatt for UV Damage

Selv om risikoen for UV-skader finnes for alle som går utenfor, er det noen grupper av mennesker som er mer utsatt for øyeskader enn andre. De som blir stadig utsatt for sterkt lys, slik som fjellklatrere, sjøfolk, gartnere og truckers, risikerer å utvikle sol relaterte øyeskader. I tillegg de på visse medisiner, inkludert antibiotika, beroligende, prevensjonsmidler og antihistaminer, er mer utsatt for solskader.

Ber om UV beskyttelse

Ved bestilling av resept briller eller solbriller, er det viktig å be om at paret kommer med UV-beskyttende glass. I tillegg, hvis du ønsker et par linser som endres avhengig av intensiteten av solen, be om refleksive eller overgangs linser, som de vil gi deg optimal beskyttelse avhengig av solens stråler. Men hvis du vil ha briller med uforanderlige objektiver, at du fortsatt har et belegg av UV-beskyttelse malt på linsene. Denne klare belegg vil bidra til å redde synet ditt hvis reseptbelagte solbriller er ikke for deg.