Liste over matvarer som inneholder Salicylates

March 27

Liste over matvarer som inneholder Salicylates


Salicylates er kjemiske forbindelser som er en viktig ingrediens i smertestillende medikamenter; de er også en naturlig del av planter og finnes i mange matvarer, ifølge WebMD.com. Symptomer på en allergisk reaksjon på salisylater er hodepine, tett nese, magesmerter og hevelse i ansikt, hender og føtter. Hvis du har hatt noen av disse symptomene etter inntak av mat, kan du ha en allergi overfor salisylater.

frukt

Frukt er en stor del av et sunt og balansert kosthold, men noen frukter inneholder salisylater og kan forårsake en allergisk reaksjon. Disse fruktene inkluderer avokado, grapefrukt, epler, blåbær, svisker, kiwi frukt, dadler, fersken, plommer, druer, fiken, kirsebær, jordbær og bringebær.

grønnsaker

Grønnsaker er en annen stor del av et sunt og balansert kosthold. Grønnsaker som inneholder salisylater inkluderer chilipepper, agurk, alfalfa, agurk, blomkål, reddik, sopp, aubergine, squash, bønner, brokkoli og spinat.

Urter, krydder og tilbehør

Denne kategorien er vanskelig å begrense seg, ettersom krydder brukes i nesten alle tilberedt mat. Tørre krydder og pulver inneholder salisylater samt eddik, soyasaus, tomatsaus og pastaer, gelé og syltetøy.

drikkevarer

Drikkevarer som har salisylater inkluderer kaffe, te (både vanlig og urte), eple cider, appelsinjuice, sherry, øl, rum og vin. Hvis du er allergisk mot salisylater, eliminere disse drikkene fra kostholdet ditt.

nøtter

Nøtter med salisylater inkluderer pinjekjerner, mandler, pistasjenøtter og peanøtter. Selv produkter som ikke liste nøtter som en ingrediens kan fremstilles og behandles på maskiner som har kommet i kontakt med muttere. Derfor, hvis du har denne allergien, lese etiketten på produktene du kjøper for å se om de har rester av nøtter.

Sukkertøy

Candy som inneholder salisylater inkluderer pust mints, mint-flavored tyggegummi, lakris og peppermints. Hvis du har en allergi overfor salisylater, vær forsiktig når du går på kino, eller tygge tyggegummi og eller delta i ferie feiringer, da godteri og tyggegummi er rikelig.

Annen

Andre matvarer som inneholder salisylater inkluderer iskrem, gelatin og noen oster. Siden mange oster blir brukt hver dag, holde et øye for noen av de allergiske reaksjoner som kan være forårsaket av salisylater.