Vanlige behandlinger for vorter i ansiktet

November 28

Vanlige behandlinger for vorter i ansiktet


Vorter er godartet hud vekster, som følge av en virusinfeksjon i det øverste laget av huden, kalt humant papillomavirus (HPV). Flate vorter, som vanligvis oppstår i ansiktet og pannen, er mer vanlig i tenåringer og barn, og er omtrent på størrelse med et knappenålshode, med en flat topp. Vanlige behandlinger for vorter i ansiktet omfatter påføring salisylsyre, eller å ha en lege kuttet bort vorte med en elektrisk nål.

medisinering

Medisinering er vanligvis det første skritt i behandling av vorter i ansiktet, og en pasient kan trenge å ha medisiner brukt i legekontoret. Cantharidin, som er et stoff hentet fra oljebiller, kan blandes med andre kjemikalier av en lege, malt på det berørte området og dekket med en bandasje. Dette programmet er ikke smertefullt, men resulterer i en hud blemme, som kan være smertefullt og hovent. Blemme løfter vorte fra huden, slik at legen kan enkelt fjerne den døde delen av vorte.

kryoterapi

En vanlig behandling som brukes for vorter på overflaten er frysepunktet vorten, også kjent som kryoterapi. Etter å ha fjernet de døde hudlagene på ansikts vorte, gjelder en lege en ekstremt kald stoff som kalles flytende nitrogen, enten ved sprøyting ansikts vorte eller ved hjelp av en bomullspinne. Kryoterapi utføres ganske raskt, og etterlater liten eller ingen arrdannelse. Pasienter kan lide blemmer etter inngrepet, noe som kan føre til smerter, briste, og bli infisert. Behandling av ansiktsvorter med kryoterapi kan ikke resultere i en permanent løsning fordi behandlingen ikke går dypt nok inn i vorte å fjerne viruset. Denne fremgangsmåten kan også gi litt misfarget hud i det berørte området.

naturlig behandling

Bruk av aktuelle programmer som bananskall eller hvitløk kan være en effektiv naturlig behandling for vorter i ansiktet, men avslutte behandlingen hvis huden blir irritert. Før du sovner, klippe et stykke av bananskall og tape den over vorte. Bananskall inneholder en rekke mineraler og antioksidanter som hjelper huden å bli frisk igjen. Den inneholder kalium, som naturligvis holder huden myk og sunn. For å gjøre en rå hvitløk lapp, påføre et tynt lag med castor eller olivenolje over vortene og deretter tape en tynn skive av fersk hvitløk på plass. Hvitløk holder vorter fra å motta oksygen og i noen få uker, vil vorter slå en svart farge og faller av.