Cluster Hodepine og Oxygen Therapy

March 24

Ifølge Mayo Clinic, er en av de mest smertefulle typer hodepine kalles en klynge hodepine. Navnet er avledet fra det mønster der de treffer, vanligvis i grupper over en kort periode, før de reiser bort for en lengre periode. Smerten forbundet med en cluster hodepine er vanligvis sentrert på øyet region, og det kan være en brennende følelse. Flere mulige behandlinger kan hjelpe med utbruddet av cluster hodepine og begrense smerte.

Cluster Hodepine Symptomer og tidsramme

Symptomene forbundet med cluster hodepine inkluderer tårevåte og røde øyne, i området der smerten er det mest alvorlige. I tillegg kan ansiktet hovne opp og øyelokket kan være hengende. Til tider i løpet av hodepine, kan du svetter, også. Med hver person, hvor mye tid en klynge angrep varer varierer, men vanligvis er det 15 minutter til 3 timer, med den høyeste sannsynligheten for et angrep mellom 21:00 og 9 am, sier Mayo Clinic. Den korte perioden som hodepine oppstår vanligvis faller mellom en uke og 12 uker, med flere måneder går av uten noen symptomer. Det er viktig å gå til en lege hvis du opplever slike symptomer under utbruddet av en hodepine. Hun bør være i stand til å fortelle deg om du lider av cluster hodepine eller en annen tilstand. Hvis det er cluster hodepine, bør et kurs i behandling foreskrevet for å redusere smerte og avverge symptomene så mye som mulig, sier National Science Foundation.

Oxygen Therapy Informasjon

En av de viktigste behandlingene anbefalt for mange lider av cluster hodepine er oksygenbehandling. Oksygenbehandling består av en person puster flere L fra 100 prosent oksygen i flere minutter, sier Science Daily. Resultatet er vanligvis den smerte som følger med en cluster hodepine avtar etter ca. 15 minutter. Det kan være vanskelig å få til en oksygentank, når smertene streik. Mange folk holde tanker hjemme og gjøre små bærbare seg til bruk borte fra hjemmet. Av og til vil det oksygen terapi bare lindre smerten, og det kan gå tilbake, men forskning viser at det kan hjelpe mange mennesker. Ifølge National Headache Foundation, vil 50 prosent av alle mennesker reagerer positivt til oksygenbehandling. Når du bruker produktet, lukk oksygen tank etter bruk, spesielt hvis du er en røyker, fordi det kan føre til en eksplosjon.