Hva er riktig Workout Rutine for min høyde & amp; Vekt?

April 15
Hva er riktig Workout Rutine for min høyde & amp; Vekt?

De fleste treningsøktene, spesielt de som ikke krever maskiner eller spesialutstyr, er effektive uansett hvor høy du er eller hvor mye du veier. Avhengig av dine fitness mål, derimot, er det lurt å velge spesifikke øvelser basert på din kroppsstørrelse. Du kan også bruke din høyde og vekt for å beregne body mass index, BMI, som vil fortelle deg hvor din størrelse angår andres av høyden din.

BMI

Beregne din BMI kan hjelpe avgjøre om du er overvektig, noe som vil gi deg en indikasjon på hvor mye du må trene. For å regne ut din BMI, multiplisere vekten din i pounds med 703. Deretter multiplisere høyden din i inches av seg selv. Fordel den første figuren ved den andre. Ifølge National hjerte lunge og blod Institute, en BMI på mindre enn 18,5 indikerer en person er undervektig, 18,5 til 24,9 indikerer normal vekt og mer enn 25 indikerer overvekt. Uansett hvor høy du er eller hvor mye du veier, kan du trene for å slanke seg hvis du har en BMI på 25 eller høyere. For å gå ned i vekt, anbefaler American Council on Exercise gjøre en kombinasjon rutine med aerobic, styrketrening og fleksibilitet i minst 45 minutter per dag på fem eller seks dager per uke.

kalorier

Din høyde kan ikke ha mye av en innvirkning på hvor mange kalorier du forbrenner med trening, men vekten gjør påvirke dette beløpet. Ifølge MayoClinic.com, en 160-lb. person kan brenne opptil 600 kalorier ved å jogge i 60 minutter ved en hastighet på 5 km / h, men en 240-lb. person gjør det samme aktivitet for samme mengde tid vil brenne nærmere 900 kalorier. Dermed, hvis du er lys, men vil brenne så mange kalorier som mulig, må du kanskje intensivere dine treningsøkter eller trening i lengre perioder av gangen.

maskiner

Hvis du er spesielt høy eller kort, kan du støte på problemer med å bruke visse deler av treningsutstyr. For eksempel, tredemøller og elliptiske maskiner har vanligvis håndtak rundt brystet nivå for de fleste, men du kan finne dem ubehagelig å holde hvis du har til å nå så langt opp eller ned. Du kan løse problemet ved å gjøre treningsøktene uten å holde håndtakene, eller du kan ganske enkelt velge å eschew maskiner og utstyr i favør av calisthenics eller en mer grunnleggende form for aerobic, som jogging eller sykling.

betraktninger

Hvis du er overvektig, som er definert som å ha en BMI på 30 eller høyere, kan noen øvelser ikke være trygt for deg å gjøre, så det er lurt å snakke med legen din før du begynner på et nytt treningsprogram. Gjør det samme hvis du ikke har vært aktiv i lang tid, uansett hva din størrelse. En lege eller personlig trener kan også gi deg personlige anbefalinger på øvelser som du kanskje synes er mest behagelig og hyggelig.