Kan Prevensjon gjøre deg Moody?

June 23

Innføringen av prevensjon pille Enovid i 1960 tillot kvinner å enkelt og diskret ta kontroll over sine reproduktive helse. Dessverre pillen kom med noen alvorlige bivirkninger som blodpropp, en risiko for slag, og humørsvingninger. Mens barriere metoder som kondomer synes å ha noen effekt på humør, forskning har blandet informasjon om hvor mange kvinner opplever negative humørsvingninger som følge av hormonelle prevensjonsmetoder.

Betydning

Ifølge National Library of Medicine, trenger barrieremetoder ikke ha noen innvirkning på kvinners stemninger. En 2003 Harvard Study of Moods og sykluser studert 658 kvinner og fant that16.3 prosent rapporterte negative humørsvingninger etter oppstart av p-pille. Den samme undersøkelsen fant at 12,3 prosent av kvinnene mente at humøret faktisk bedre når du er på prevensjon. Majoriteten av kvinnene i studien rapporterte ingen humørsvingninger hodet.

typer

Barrier metoder som kondomer og membraner har ofte en lavere effektiv rente enn hormonelle metoder, og kan være upraktisk, men siden disse metodene ikke har noen innvirkning på humør eller libido de er ofte anbefalt for kvinner som har en følsomhet for andre metoder. Hormonelle former for prevensjon som p-piller, lappen, ring og p-stav bære alle etikettene på emballasjen advarsel om mulige bivirkninger, inkludert humørsvingninger. Dr. Donnica Moore sier at piller med en sterkere progesteron komponent kan forårsake kvinners depressive symptomer forverres.

effekter

Anekdotiske bevis overflod av p-pille og dens effekt på humør og libido. Den hormonell prevensjon Update, utgitt i 2005 av Paru S. David, viser humørsvingninger og irritabilitet som en av de viktigste grunnene til kvinner velger å slutte hormonell prevensjon, med 5 prosent av kvinnene at de undersøkte stoppe bruken av denne grunn. Enten denne bivirkningen virkninger eller ikke statistisk signifikant del av befolkningen ser ut til å være vanskelig å svare gitt den blandede forskningsresultater som tilbys av Harvard Study of Moods og sykluser.

betraktninger

Den Harvard Study of Moods og sykluser oppdaget at kvinner med en tidligere historie med depresjon var mer sannsynlig å lide negative humørsvingninger og depresjon når du tar p-pille. Bare om lag 25 prosent av kvinner med en historie med depresjon rapporterte dette symptomet så legene fortsette å føle at hormonelle prevensjonsmetoder forbli et gyldig alternativ for alle kvinner, også de med en depressiv historie. Kvinner som rapporterte PMS og sterke kramper og smerter med menstruasjon som tenåringer var mer sannsynlig å rapportere at p-piller hjalp humøret samt deres symptomer.

Advarsel

De fleste kvinner er lite sannsynlig å oppleve alvorlige humørsvingninger mens på hormonell prevensjon, men hvis du føler at du opplever humørsvingninger og andre bivirkninger, diskutere det med legen din. Hvis du har en historie med depresjon eller stemningslidelser, bør du opplyse om det til legen din før du tar noen form for hormonell prevensjon pille. Når du er på p-piller, må du ringe legen din dersom du merker at humøret forverres eller du har følelser av depresjon.