Kan jeg slippe min Medicare del d?

July 31

Hvis du er i en Medicare Part D reseptbelagte stoffet plan og tror du ikke får pengene dine er verdt, eller kanskje du ikke tror du har råd til å betale premie lenger, er det mulig å slippe ut av planen. Men det er konsekvensene --- og andre alternativer --- bør du vurdere først.

timing

Du kan slippe ut av en del D plan bare under åpen påmelding periode, nov 15 til 31 desember hvert år. Det er også den perioden hvor du kan endre planer.

Vurdere alternativene

Sjekk Medicare Prescription Drug Plan Finder for planer med billigere premie --- enda ett uten egenandel --- som kan fungere bedre for deg. Hvis din avgjørelse vil være basert på økonomi, kan du kvalifisere for "ekstra hjelp" med planen D plan kostnader. For å se om du er kvalifisert, kan du gå til Social Security nettsiden viet til Plan D ekstra hjelp.

konsekvenser

Hvis du slipper planen, vil du ikke være i stand til å delta i noen del D plan til åpen påmelding periode året etter. (Det finnes noen unntak. For eksempel angir et sykehjem eller kvalifisere for "ekstra hjelp".) Og når du søker på en del D plan i fremtiden, vil du betale en fast premie straff på 1 prosent for hver måned du var uten stoffet dekning. Det er 12 prosent i det første året uten dekning. Noen rask matematikk: For 2010, viser Medicare gjennomsnittlig månedlig premie på $ 32 i måneden. Hvis du hadde falt ut av Plan D plan for to år siden, og du re-registrert for 2010 i en plan med gjennomsnittlig premie, ville den faktiske månedlige kostnadene bli 24 prosent mer, eller $ 39,68. Og du ville fortsette å betale 24 prosent mer hver måned for resten av livet. Det er ingen maksimums til straffen. For hvert år du holde ut av del D, vil du ha en ekstra 12 prosent flytt til den månedlige premie.

Advarsel

Slippe Plan D dekning betyr at du må nesten helt sikkert gå 12 måneder uten stoffet dekning. Selv en person som har opplevd noen advarende helse signaler kan skadet i en ulykke eller rammet av en uforutsett sykdom som krever medisinsk behandling som kan koste $ 1000 i måneden eller mer. Tar forholdsregler for å komme inn i en plan med lavest premie vil gi forsikring mot økonomisk katastrofe, og du vil ha den ekstra fordelen av å unngå en straff når du oppgraderer planen å matche ny resept narkotikasituasjonen i løpet av neste måleperioden.

endelig Trinn

Hvis du ikke gjør noe, vil du automatisk bli re-registrert i din nåværende plan. Hvis du bestemmer deg for å slippe del D plan, kan du ringe Medicare (800-633-4227) eller ta kontakt med plan direkte. Selv om du kan starte avslutningsprosessen over telefon, i de fleste tilfeller vil du bli bedt om å sende skriftlig melding om at du ønsker å slippe Part D dekning. Du vil motta et brev som bekrefter at del D politikken har blitt kansellert.