Hvorfor er det viktig å drikke vann?

October 28Menneskekroppen er omtrent 60 prosent vann. Vann er nødvendig for å overleve. Uten vann, alle de store kroppslige systemer sakte stengt. Selv små nivåer av dehydrering kan forårsake hodepine tallet, tretthet og mangel på konsentrasjon. Som kroppen mister vann gjennom pust, svette og urinering, må vannet skiftes ut gjennom mat og drikke.

Helsefordeler

Vann er det mest viktig stoff for menneskekroppen. Vann hjelper oppløse mineraler og næringsstoffer som hjelper kroppen å absorbere dem. Vann bærer også oksygen til celler og vev. Vann regulerer kroppens temperatur gjennom svette, fukter vev som øyne, ører, nese, hals og hud. Kronisk dehydrering kan føre til for tidlig aldring siden kroppen vil trekke fuktighet fra huden for andre kroppsfunksjoner som å spyle giftstoffer fra kroppen gjennom leveren og nyrene. Vann holder organer sunn og letter deres funksjon og gir smøring for leddene. Hvert system i kroppen trenger vann for sunn funksjon.

Tegn på dehydrering

Selv en 1 prosent vann tap kan føre til dehydrering. En av de første tegn på dehydrering er tørst. Drikker et glass vann ved første tegn til tørst kan avverge dehydrering. Ofte folk feil tørste for sult, så drikk et glass vann før snacking. Andre tegn på dehydrering er tretthet, muskelsmerter, svimmelhet og følelse ørhet. Et annet tegn på dehydrering er mørk urin. Når en person er frisk og hydrert, er urin nesten fargeløs og luktfri.

Hvordan kroppen mister vann.

Kroppen mister ca 8 kopper vann hver dag gjennom normale kroppsfunksjoner. Dette beløpet er enda høyere for folk som er aktive hver dag, lever i varmt klima eller bare svetter tungt. Den gjennomsnittlige voksne mister ca 6 kopper vann hver dag gjennom urin. En annen to til tre kopper er tapt gjennom svette og pust. Dette vanntap er kroppens måte å spyle giftstoffer ut av kroppen, og holde kroppen ved en nødvendig temperatur.

Vann i Beverages

Den enkleste og mest opplagte måten å etterfylle vann er ved å drikke 8 kopper vann. Dette er det som skal skje, og sørger for at en person får nok vann hver dag. Men ikke alt vann fra kroppen må komme fra å drikke rent vann. Juice, melk, kaffe og te alle inneholder vann. De legeme trekker den nødvendige vann fra disse fluider for å fortsette å fylle seg selv.

Vann i Foods

En annen måte å øke vanninntaket ved å spise mer frukt og grønnsaker. Fersk frukt og grønnsaker er svært høy i vanninnhold, noen er opptil 99 prosent vann. Cooking grønnsaker reduserer vanninnhold. En blandet salat er en fin måte å øke vanninnholdet i kroppen siden salat består av nesten 90 prosent vann, agurk, tomater og epler er alle 90 til 100 prosent vann.