Hvordan diagnostisere baby utslett

November 13

Hvordan diagnostisere baby utslett


En babyens hud er veldig myk og følsom. Dessverre, alle babyer utvikle noen form for utslett på ett eller annet tidspunkt. De fleste utslett er verken skadelig eller smittsom, og de vil gå bort på egenhånd. Andre utslett er mer alvorlig og krever en lege omsorg. For å diagnostisere en baby utslett, bør du vurdere plasseringen av utslett og hvordan det ser ut. Du bør også ta hensyn til noen kløe, spre eller tegn på infeksjon.

Bruksanvisning

Bleie utslett: Den vanligste baby Utslett

1 Se etter bleie utslett på babyens bunn og kjønnsorganene under bleie endringer. Se etter rødhet, støt og andre irritasjon. Bleie utslett er uunngåelig fordi babyens sensitiv hud er lukket opp i bleie med bakterier og ammoniakk fra avføring og urin.

2 Prøv å hindre bleie utslett ved å endre babyen din så snart bleie er skitten, ved å holde bleie området så tørr som mulig, og ved å la barnet gå uten bleie så ofte du kan.

3 Bruk bleie kremer når en utslett vises, men unngå å bruke pulver, maisstivelse og andre kremer. Skyll tøybleier svært godt for å fjerne overflødig såpe, og ikke bruk tøymykner eller tørketrommel ark på babyens tøybleier.

4 Ta kontakt med legen din dersom en bleie utslett ikke blir bedre, eller hvis utslettet er veldig rød med små støt på kantene. Dette kan være en soppinfeksjon som krever anti-fungal medisiner.

Andre typer utslett

5 Hold øye med babyens ansikt, hals, bryst og armhuler, spesielt hvis du bor i svært varmt eller fuktig vær. Heat utslett eller stikkende varme ser ut som små røde prikker eller små blemmer. Dressing en baby kan også forårsake varmeutslett. Hold barnerommet så kjølig som mulig, og ikke kle barnet for varmt eller dekke hennes med for mange tepper. Heat utslett vanligvis går unna på egen hånd hvis babyens hud holdes kjølig og tørr.

6 Sjekk babyens hodebunn for seboreisk eksem, eller vugge cap. Dette er et vanlig utslett hos babyer yngre enn tre måneder, og det ser skjellete, humpete, rødt eller fet. Noen ganger holder hetten vises også bak ørene, i armhulene og i bleieområdet. Dette er en ufarlig utslett som ikke bry barnet, og det går som regel bort av seg selv. Du kan fjerne skalaene ved å gni dem forsiktig med en myk hårbørste eller ved dabbing dem med babyolje.

7 Vær oppmerksom på at små røde klatter eller små hvite eller gule blemmer på en nyfødt baby kropp er et vanlig utslett som kalles erythema toxicum. Denne ufarlig utslett vises vanligvis ved fødselen eller når barnet er noen få dager gammel, og det klarner opp på egen hånd innen en uke eller to.

8 Ta barnet til legen for en rød, skjellete, kløende utslett som vises på ansikt, hals, bryst eller rygg. Dette utslett kan være eksem, og det krever kortison krem ​​og mulige endringer i kostholdet for å behandle. Hvis barnet ditt har eksem, holde negler klippe kort og dekke babyens hender med sokker eller votter om natten for å unngå riper. Hvis barnet klør for mye og bryter huden, kan en alvorlig bakteriell infeksjon utvikle seg.

Hint

  • Ta barnet til legen for et utslett som ikke vil klare seg på egen hånd, eller selv om du er usikker på hvordan å diagnostisere et utslett. De fleste utslett er ikke grunn til alarm, men noen kan indikere en mer alvorlig tilstand.