Hvordan kjønnet på en baby Get Bestemmes?

May 2

Hvordan kjønnet på en baby Get Bestemmes?


Kjønn kan bestemmes på en rekke måter i forskjellige dyr. I noen arter av reptiler - skilpadder, spesielt - embryoer som utvikler seg i eggene vil slå enten mann eller kvinne avhengig av inkubasjon temperaturen på eggene. Den sex av fugler er genetisk bestemt, hvor menn har to "Z" kjønnskromosomer, og kvinner har en "Z" og en "W." I pattedyr, inkludert mennesker, er også sex genetisk bestemt, men i stedet for "Z" og "W" sex kromosomer, mennesker har kombinasjoner av "X" og "Y" kromosomer. For arter med genetisk bestemt kjønn, kjønns som har to kromosomer likt ( "XX" hos mennesker) er kvinner og kjønn har to motsetning kromosomer ( "XY") er mannlige.

Egg og sæd bærer hver halvdel av genene i en forelder. Mennesker har 46 kromosomer (23 par), og hver kjønnscelle (et annet navn for et egg eller sædcelle) inneholder kun ett par. Dette hindrer en enkelt person fra å ha for mange gener Når egg og sperm møte opp. Fordi kvinner bare har "X" kjønnskromosomer, bærer hvert egg en "X" kromosom. Omvendt, menn har både "X" og "Y" kromosomer, så halvparten av sædcellene bære "X" og en halv carry "Y." Når egg og sperm møter opp, vil den resulterende embryoet har en "X" fra sin mor, og enten en "X" eller en "Y" fra sin far, avhengig av hvilken som sperm var bærer. Hvis sperm bærer en "X" sex kromosom, vil embryoet ha "XX" og være en kvinne. Dersom sperm bærer en "Y" sex kromosom, vil embryoet være "XY", og derfor være et mannlig.

Det er koner 'tales om å være i stand til å velge kjønn på barnet ditt. Dette inkluderer ting som har litt vitenskap bak dem, som å stå opp til å ha samleie når du vil ha en gutt, som skal gi lettere "Y" sperm ( "Y" kromosomer er mindre og veier mindre enn "X" kromosomer ) en bedre sjanse til å nå egget først. Det finnes også metoder for utvalg som ikke er basert på vitenskap, inkludert å ha samleie på enda dager i måneden for den beste muligheten for en jente. Utenfor en prosess som kalles sperm sortering, som fysisk isolerer enten mann eller kvinne sperm, er det ingen prøvd og sann måte å sikre kjønnet på barnet ditt.