Hvordan ta bort bilnøklene fra en aldrende foreldre

August 12

Fordi kjører ofte anses å være den siste tegn på uavhengighet til en aldrende voksen, kan det være en vanskelig oppgave å overbevise dem om å slutte å kjøre. Problemet er at mange eldre mennesker fortsetter å kjøre selv etter at de innser at de er mindre enn i stand. I de fleste land er det opp til den enkelte familie å ta bort nøklene.

Bruksanvisning

1 Ta en tur i bilen med dine foreldre kjøring. Dette vil gi deg en mulighet til å vurdere foreldrenes aktuelle kjøreferdigheter uten å gjøre ham eller henne føler på stedet. Se nøye etter tegn på forvirring eller usikkerhet i tunge trafikksituasjoner. Finn ut om dine foreldres reaksjonstiden har avtatt.

2 Hvis dine foreldre ser ut til å gå seg vill ofte når du kjører, kan dette være et tidlig tegn på demens. Andre åpenbare tegn som glemsomhet og vanskeligheter med å forstå eller utføre enkle instruksjonene er ekte grunner til å følge dine foreldre til en legetime. Sviktende syn, problemer med hørsel, dårligere motorikk og reseptbelagte narkotikabruk er alle faktorer som kan bidra til dårlig kjøring.

3 Foreslå at foreldre re-ta en førerprøven. Noen stater krever for øyeblikket eldre drivere for å passere veien tester før fornye sine lisenser. Ved å snakke ærlig med dine foreldre, vil han eller hun sannsynligvis vil forstå din bekymring for sikkerheten på veien. Det kan gjøre ting litt enklere å involvere foreldre i beslutningen om å slutte å kjøre.

4 Hvis du synes å være å gjøre litt fremgang, spør dine foreldre å søke råd fra hans eller hennes familie lege, andre familiemedlemmer eller betrodde venner. Skulle denne taktikken mislykkes også, kan det være lurt å ta kontakt med statens Department of Motor Vehicles og rapportere dine bekymringer. Forskrifter kan variere fra stat til stat; imidlertid avhengig av foreldrenes bestemte funksjonshemninger, kan staten trekke lisensen, i det minste midlertidig.

5 Når alt annet svikter, fjerne tilgangen til bilen. Dette er aldri en enkel ting å gjøre, men kan redde liv til slutt, inkludert foreldre leseren.

Hint

  • AARP og AAA hvert tilby i klassen programmer for å modne drivere alderen 55 år og eldre for å hjelpe omskolere dem i trygge kjøreferdigheter. The National Safety Council tilbyr også en safe førerprøve.
  • Rapporter viser at 10 prosent av alle sjåfører i USA er 70 år og eldre, med eldre voksne sjåfører som dør i trafikkulykker på en høyere rente enn noen annen aldersgruppe.