Hva er problemet med tjenestehunder?

September 16

Hva er problemet med tjenestehunder?


En tjeneste hund lar enkeltpersoner med nedsatt funksjonsevne å leve et bedre liv og åpner opp muligheter som kan være vanskelig uten hjelp. Mange mennesker kan ha nytte av en tjeneste hund, også de med syn eller hørselsproblemer, ryggmargsskader, nerveskader, cerebral parese, autisme og epilepsi. Imidlertid kan tjenestehunder gjøre situasjoner verre hvis de ikke har fått trent godt.

Behavioral og fysiske problemer

Tjenesten hunder som bjeffer i offentlig eller prøve å trekke og løpe er ikke skikkelig trent. Hvis hunden ignorerer kommandoer det skaper enda flere problemer for personen med en funksjonshemming. Det er andre årsaker til en tjeneste hund kan være problematisk. Hunder som blir aggressive eller altfor beskyttende kan ha problemer med å utføre jobben sin. Medisinske problemer kan også oppstå som krever en tjeneste hund å bli pensjonert tidligere enn forventet. For eksempel kan hofteproblemer utvikler seg. Andre medisinske problemer som for eksempel hud allergier kan begynne når hunden er i tjeneste. Håndteringen av den medisinske tilstanden kan være for mye for den personen med funksjonshemming.

Cost of Training

Den opprinnelige kostnaden for en tjeneste hund kan være vanskelig for noen mennesker å ha råd til. Når hunden ikke er skikkelig trent, er beslutningen om å betale for å ha hunden omskolert eller for å få en annen tjeneste hund. Det er en ekstra følelsesmessig problem hvis personen har brukt nok tid med hunden og blir knyttet til den. Kostnaden av servicehunder kan variere fra $ 5000 til $ 20.000. Det er tilskudd tilgjengelig for å hjelpe med kjøpesummen. Imidlertid kan den totale kostnaden til personen med en funksjonshemming fortsatt være for mye.

opptjeningsår

En typisk service hunden har en levetid på 10 år på det meste. På den tiden, er tjenesten hund pensjonert. Selv om mange eiere kan beslutte å holde tjenesten hunden som et familiemedlem, en annen service hunden ofte nødvendig. Vedtak om å holde tjenesten hund, kostnaden for en ny tjeneste hund og den følelsesmessige virkningen er et problem en person med en funksjonshemming vil møte.