Slik reparerer elektriske rullestoler

May 12

Slik reparerer elektriske rullestoler


En elektrisk rullestol er et viktig verktøy for funksjonshemmede. I motsetning til en manuell rullestol, har en elektrisk rullestol motorisert deler som kan hjelpe noen med de tøffeste funksjonshemninger. På grunn av deres nødvendighet og betydning, blir rutinemessig vedlikehold og reparasjoner nødvendig slik elektrisk rullestol eiere kan opprettholde en høy livskvalitet. Det finnes en rekke deler til umiddelbart å sjekke når en elektrisk rullestol begynner å svikte.

Bruksanvisning

1 Flytt rullestolen til et tørt sted og tørk ned rullestolen med en ren klut. Dette sikrer at alt støv, smuss og fuktighet fjernes fra stolen. Dette trinnet kan hjelpe reparere problemer med rullestolen, som det kunne fjerne ethvert objekt eller gjenstander som hindrer elektriske signaler.

2 Se om batteriet er fulladet eller død. Batteriene i en elektrisk rullestol er lik som er funnet i små motorer. Disse batteriene kan lades av eksterne ledninger, men overtid de mister sin styrke. Sporadiske batteribytte er nødvendig med elektrisk rullestol så alltid har et nytt batteri klar.

3 Test stolens styrespakene og hjul. Fysiske topp kan oppstå med hjul eller styrespakene i nærheten armlenene. Dobbeltsjekk for å se om alle brytere kan flytte og hjulene kan bevege seg i alle retninger. Hvis hjulene synes å mangle luft, bruke et hjul pumpe for å legge til mer luft til dem.

4 Kontroller at alle muttere og bolter av stolen er intakte. Hvis noen bolt virker løs, stram nøtter med en skiftenøkkel.

5 Kontroller programmeringen av rullestolen. Høyere end elektriske rullestoler har programvare installert for å maksimere kvaliteten for eieren. Det kan være en datafeil eller feil som er å endre spesifikasjonene til den elektriske rullestolen ytelse. Rådfør deg med brukerveiledningen for ytterligere detaljer.

6 Se på noen synlige ledninger over rullestolen. Vær og eksponering for vær og vind kan slitasje på elektriske forbindelser, noe som gjør det vanskelig for datamaskin eller elektriske signaler for å nå delene av stolen.

Hint

  • Hvis du er alene og ikke kan utføre oppgavene nevnt, må du kanskje søke hjelp av en slektning, venn, nabo eller en reparatør for å fikse den elektriske rullestolen.
  • Ikke ta noen dratt eller fullt synlige ledninger utenfor plast casing. Hvis ledningene er kuttet, må du søke hjelp av en rullestol reparatør.