CPAP nesemaske Trykk Vs. Full Face Mask Trykk

July 11

CPAP nesemaske Trykk Vs. Full Face Mask Trykk


De to vanligste typene av CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) masker er nesemasker, som bare dekker nese og helmasker, som dekker nese og munn for å gi munn pusting. Luftlekkasje og følelsen av lufttrykket kan variere betydelig mellom disse to typene av CPAP masker.

Tolerere Lufttrykk

Hvis du bruker en nesemaske og du har problemer med å tolerere lufttrykket i nesen, kan det være lurt å prøve en full ansiktsmaske. En full ansiktsmasken gjør det mulig for luften å spre før inhalering, som fører til en følelse av "mindre luft", selv med den samme mengde av lufttrykk.

Se etter lekkasje

Med full ansiktsmasker, er det et større areal for luft å unnslippe, noe som kan føre til luftlekkasje. Dette kan føre til at du mister lufttrykket og ikke få fullt utbytte av CPAP. Med nesemasker, er mer sannsynlig å komme fra munn pusting lufttrykket lekkasjen. En hakestroppen må brukes for å forebygge denne type lekkasje.

Nasal Puter Trykk

Nesemasker som går inn i neseborene, kjent som neseputer masker, kan gi følelsen av å puste i et høyere trykk enn over-the-nese nesemasker og helmaskene fordi luften skyves direkte inn i nesegangene. Noen mennesker foretrekker disse maskene på grunn av sin lille størrelse og mangel på ansikts kontakt, men de kan ikke være det beste valget hvis du er trykkfølsom.

Mask Sammenligninger

Begge nese og helmasker levere samme lufttrykk når riktig justert. Sammenligning av masker og finne den mest komfortable alternativet for deg er det som er viktig.

montering

For du eier toleranse av CPAP, har en profesjonell maske montering utføres av hjemmepleier.