Penile Psoriasis behandling

September 7

Penile psoriasis ser ut som mange små, tørre røde lesjoner på glans eller skaftet av penis. De vanlige skalaer som er forbundet med psoriasis er normalt ikke er til stede på penis. Huden kan være skjellete, eller glatt og skinnende, og kan bli funnet på omskåret eller uomskåret peniser. Heldigvis er det flere behandlinger tilgjengelig for penile psoriasis og genital psoriasis generelt reagerer godt på behandlingen.

Aktuelt steroider

Hvis du har penile psoriasis, prøv å bruke steroider som du finner over disk på ditt lokale apotek. Kortikosteroider redusere hevelse og rødhet i patcher og kommer i ulike styrker. Bruk bare en liten mengde av aktuell steroid og gjelder bare for de berørte områdene. Ikke bruk for mer enn tre uker uten å konsultere en lege, som kan foreslå en resept styrke steroid salve.

biologiske

Biologiske legemidler administreres intravenøst ​​eller ved injeksjon. Disse er proteinbaserte legemidler avledet fra levende celler. Disse stoffene målrette bestemte deler av immunsystemet og blokk T-celler (immunceller) som bidrar til psoriasis.

Non-Steroid aktuell medisin

Det er andre aktuelle medisiner for å behandle penile psoriasis som ikke involverer steroider. De fleste av disse har salisylsyre og tjære som de viktigste aktive bestanddeler. Den salisylsyre forårsaker det ytre laget av huden til å kaste, løfte vekter på psoriasis. Tjære bremser veksten av hudceller som forårsaker rødhet og lesjoner av psoriasis. Det kan også redusere betennelse og kløe. Du bør også se etter medisiner med castederm, en væske som du male på de berørte deler av penis for å tørke lesjoner i foldene.

Kremer og Bath Solutions

Holde huden smøres kan også bidra til å redusere rødhet og kløe. Bruke tunge kremer --- matoljer og matfett er akseptable --- å låse vann inn i huden. Bading i Epsom salter eller Dødehavet salter kan også redusere betennelse.

Behandlinger for å unngå

På grunn av sensitiviteten av underlivet, er det flere behandlinger anbefales ikke hvis du har penile psoriasis. Laser behandlinger er en av dem. I laser behandling, er UVB lasere brukes til å kvitte seg med psoriasis skalaer. Laserstrålen er svært konsentrert og kan potensielt brenne sart hud.

Metotreksat, ciklosporin, og andre systemiske medisiner er reservert for alvorlig psoriasis tilfeller og bør brukes med forsiktighet. Disse legemidlene administreres intravenøst ​​eller oralt og kan potensielt medføre lever- og nyreskade som en bivirkning.