Bruk av Aspartam

April 21

Aspartam er et populært kunstig søtningsstoff som brukes i mange diett, lav-fett, redusert kalorifattig og sukkerfrie drikkevarer og mat. Ifølge Aspartam Information Center, er aspartam finnes i mer enn 6000 matvarer og drikker som selges over hele verden. Det er også en tabletop søtningsmiddel markedsføres under flere navn, inkludert Equal og NutraSweet. Aspartam er en lav-kalori sukker erstatning som inneholder ingen karbohydrater og er ca "200 ganger søtere" enn sukker.

Historie

Aspartam ble oppdaget av James Schlatter i 1965. I 1981, US Food and Drug Administration (FDA) godkjente aspartam for bruk i lav-kalori tabletop søtningsmidler. Godkjenning for bruk i kullsyreholdige drikker og andre matvarer og drikkevarer kom år senere.

Aspartam har vært gjenstand for mange vitenskapelige studier utført på forsøksdyr og mennesker for å finne ut hva som eventuelt langtidsvirkninger som forbruk kan ha på publikum. Noen uavhengige forskere har antydet at søtningsstoffet kan utløse bivirkninger som migrene, hukommelsestap, hjernesvulster, lupus og lymfom.

En omfattende gjennomgang av mer enn 500 studier har funnet aspartam å være trygt for barn, voksne og gravide kvinner. Ifølge MedicalNewsToday.com: "Det finnes ingen bevis for at den ikke-næringsverdi søtningsmiddel fører til kreft, nevrologiske skader eller andre helseproblemer hos mennesker."

produkter

Aspartam er ofte funnet i brus, tyggegummi, gelatin, pai fylling, pudding, yoghurt, sjokolade, iskrem, kakao blandinger, saft drikker, vekttap rister, ernæringsmessige barer, gelé, syltetøy, proteindrikker, lønnesirup, pust mints, smakstilsatt vann og frokostblanding. Aspartam kan også bli funnet i noen legemidler som avføringsmidler, hoste drops og vitaminer. Det er et krav i USA som aspartam være oppført som en ingrediens på etikettene på produkter som inneholder det. I noen tilfeller kan aspartam bli identifisert som fenylalanin.

Matlaging

Aspartam er brukt i en rekke matlaging og baking. Det er ikke anbefalt at aspartam brukes i oppskrifter hvor lang baking eller oppvarming er nødvendig fordi tap av sødme ofte oppstår. Aspartam fungerer best i oppskrifter der oppvarming ikke er nødvendig, eller i oppskrifter som spesifikt krever tabletop søtningsmidler.

Dietary Fordeler

Aspartam blir brukt av mer enn 100 millioner amerikanere som en del av et vektreduksjonsprogrammer. Ifølge en 1997 studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition, folk som brukte aspartam-søtet mat og drikke mistet mer vekt samlet enn folk som forbrukes sukkerprodukter. Aspartam kan redusere kalorier i mat og drikke samtidig sødme.

Aspartam er også brukt av diabetikere som en del av en lav-karbohydrat diett. Det bidrar ikke kalorier til mat eller "heve blodsukkernivået." The American Diabetes Association hevder at aspartam er et "trygt og nyttig søtningsmiddel for personer med diabetes."

flere fordeler

Ifølge forskning støttet av American Dental Association, har aspartam ikke fremme oppbygging av plakk eller bidra til tannråte.

Aspartam forsterker og utvider smaken av mange produkter. Det kan forsterke fruktsmaker slik som kirsebær, jordbær og oransje når det brukes i drikker.