protease Informasjon

February 17

Protease er enzymet er nødvendig for å bryte ned protein. Det har flere funksjoner i kroppen, fra å hjelpe immunsystemet til å spille en viktig rolle i fordøyelsen. Det finnes flere forskjellige typer protease, hver serverer et annet formål. Manglende eller mangel på en hvilken som helst form for protease kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Betydning

Fordi proteinet er en grunnleggende byggesten for aminosyrer og celler, må levende organismer opprettholde proteinet og evne til å bryte den ned. Når maten er inntatt, proteaser hydrolyze eller bryte ned proteiner og frigjøre aminosyrer.

typer

Det er seks forskjellige typer av proteaser. Disse omfatter serin, treonin, cystein, metallo, aspartat og glutaminsyre. Hver har ulike funksjoner og biologiske prosesser. Men alle de seks typer av proteaser spille store regulatoriske roller i de store livsfunksjoner som fødsel, aldring, vekst, modning og fordøyelsen.

fordeler

Proteaser produsere syre i prosessen med fordøyelsen, som balanserer ut nivået av alkalisk i kroppen. De fungerer også som katalysatorer for fordeling av kalsium til bein. Ved å hydrolysere proteiner, proteaser spiller en betydelig rolle i omdannelsen av protein til glukose, som gir energi for vanlige funksjoner. Proteaser overs også kroppens immunsystem oppgaven med å eliminere overskytende midler ved hydrolyse av ulike giftstoffer og cellerester.

symptomer

Det er mange symptomer som kan oppstå fra en protease-mangel. De alkaliske nivåer i blodet kan pigge, forårsaker en ubalanse av basiskjemikalier. Dette fører ofte til angst og søvnløshet. Det kan ikke være nok glukose i kroppen for å gi tilstrekkelig energi for daglige funksjoner (en komplikasjon som kalles hypoglykemi). Dette kan føre til humørsvingninger og irritabilitet. Lave nivåer av protease kan frata bein av kalsium, og etterlater en person har større risiko for å utvikle osteoporose, leddgikt eller andre bein-relaterte sykdommer. Siden proteaser hjelpe til immunsystemet, kan en mangel på proteaser la den mer utsatt for eksterne patogener.

Forebygging / løsning

Protease kan faktisk ødelegge kroppen samt hjelpe den. Visse virale sykdommer som HIV-protease bruk i prosessen for infeksjon og replikasjon. I tilfeller som dette, er et stoff som kalles en proteasehemmer ofte brukt til å bekjempe virus. Det fungerer ved disorganizing strukturen av et virus, holde den fra replikere kopier som kan infisere friske celler. Ved å gjøre dette, kan en proteasehemmer forsinke symptomer på et virus eller tillate immunsystemet mer tid til å eliminere den.