Hvordan å tømme en arteria carotis Blokkering

March 23

Hvordan å tømme en arteria carotis Blokkering


Rengjøring ut et halspulsåren innebærer en kirurgisk prosedyre som kalles en endarterectomi. Fremgangsmåten angis normalt når der er mer enn 70 prosent blokkering i arterien. Rengjøring av arterien er ment å redusere risikoen for slag. Operasjonen er utført av en kirurg mens pasienten er under narkose.

Bruksanvisning

1 De vaskulære kirurgen skjærer åpne siden av halsen og isolerer halspulsåren, lettelser det fra andre blodårer, nerver og muskler.

2 Arteria carotis er lukket med klemmer for å forhindre blødning. En stent kan benyttes for å omgå arterien, mens den åpnes, og deretter blir renset.

3 endarterektomi innebærer nøyaktig skraping av arterien indre for å fjerne blokkeringen, som typisk er en plaque dannet av lipider (fett uoppløselige), triglycerider (en kjemisk form av fett) og kolesterol. Røyking, diett og hypertensjon antas å være felles faktorer som bidrar til carotis arterie sykdom.

4 arterien klemmer blir fjernet og halsen snittet er sydd.

5 Kirurgen syr pasientens hals og pasienten er innlagt på sykehus i tre til fire dagers restitusjon for å overvåke fremgang og måle suksessen av operasjonen.

Hint

  • Komplikasjoner av en endarterectomi prosedyre inkluderer arteriell blødning, hjerteinfarkt og hjerneslag. Men bærer alvorlig hjertesykdom en mye større risiko for hjerneslag hvis operasjonen ikke utføres. En endarterectomi vil ikke hindre slag fra andre årsaker, for eksempel hypertensjon.