Allergi og astma: Best State å leve i

July 14

En allergi er en inflammatorisk immunrespons mot fremmede partikler som pollen eller støv, mens astma er en tilstand som kjennetegnes ved luftveis begrensning og betennelse. Mens det ikke er en direkte årsak til allergi eller astma, kan plassering spille en rolle i alvorlighetsgraden av symptomene. Tilstander med lavest lokal forekomst av spesielle allergenene kan være fordelaktig for noen pasienter.

symptomer

Allergi er forårsaket av kjemiske histamin, som er utgitt som svar på ulike triggere. Symptomer kan være nysing, tretthet, irritasjon i øynene, nesetetthet og rennende nese. Astma innebærer luftveisbetennelse alternerer med symptomfrie perioder. Symptomer på astma inkluderer tungpustethet, hoste og pustevansker.

Triggers

Listen over potensielle allergiske triggere er uendelige. Mens nesten ethvert stoff kan forårsake en allergisk reaksjon, noen av de vanligste omfatter pollen, mugg, støv, kjæledyr dander og proteiner i hvete, egg og melk. Ifølge Medline Plus, kan astmaanfall utløses av mosjon, kald luft, stress og allergener som pollen eller mugg.

Klima

En stat klima kan påvirke hvilke allergener som er mest utbredt. Stater med store nedbørsmengder som Louisiana kan være mer utsatt for muggvekst, mens tørre stater som Nevada er ofte plaget med mye støv. For personer med astma, kan kaldere klima som de av de nordlige statene utløse hyppige astmaanfall og føre til en forverring av tilstanden.

Native Plants

En stat naturlige plante befolkningen er en viktig faktor for personer med pollenallergi. Ifølge Medicine Net, luftbåren pollen som er lett og reiser lengre avstander er mer sannsynlig å utløse allergier enn tyngre varianter spres av insekter. Ragweed, Bermuda gress og sedertre er kjent for sine allergi pollen, mens planter med prangende blomster som roser er mindre sannsynlighet for å forårsake allergi.

betraktninger

Ifølge Astma- og Allergiforbund of America, allergier og astma er ikke avhengig av eksterne faktorer alene og vil trolig følge en person uansett hvor de går. Eksponering for nye typer pollen, muggsopp og andre allergener resulterer ofte i følsomheten for proteinene som de inneholder.