Hvordan Cope med ADD som voksen

January 12

Hvordan Cope med ADD som voksen


Selv oppmerksomhet-underskudd uorden (ADD) er vanligvis forbundet med barn, flere og flere voksne blir diagnostisert med det. Det er ikke uvanlig for ADD å være misdiagnosed som depresjoner eller bipolar lidelse. Det er imidlertid viktig for å få riktig diagnose for å forme behandlingsplanen på riktig måte. Det er ingen "kur" for voksen ADD, men det er flere måter å effektivt takle det.

Bruksanvisning

1 Besøk en lisensiert profesjonell rådgiver og / eller psykiater for å finne ut om du har voksen ADD.

2 Diskuter behandlingstilbud med helsepersonell (e). En kombinasjon av medisiner og atferd modifikasjon er vanligvis funnet å være den mest effektive.

3 Les opp på ADD og ADHD. Se "Ressurser" for lenker til nyttige nettsteder. Søk publikasjoner tilbys på nettet eller gjennom ditt lokale bibliotek. Sjekk ut bøker som gir nyttig informasjon og råd.

4 Bli en ADD eller ADHD støttegruppe. Spør din rådgiver eller psykolog for anbefalinger, snakke med venner, besøke nettsteder som CHADD.

5 Sett fornuftige mål og tidsfrister for deg selv. Planlegg ut skriftlig hvordan du vil møte disse målene. Gjennomgå dine planer om å sørge for at de er gjennomførbart.

6 break store oppgaver i mindre, mer håndterbare biter. For eksempel, i stedet for å fokusere på å rengjøre hele huset, fokus på rengjøring bare badet.

7 Styrk dine organisatoriske evner. Hold en daglig planlegger hvor du kan ta opp kortsiktige og langsiktige mål. Gjør daglig "å gjøre" lister for arbeid og hjem og legge dem i synlige steder. Kjøp et arkivskap eller en annen enhet for å hjelpe deg med å arkivere post og dokumenter i henhold til viktighet.

8 Hold deg rolig og prøv å ikke bli overveldet. Vurdere å delta i aktiviteter som yoga og meditasjon for å øve bor rolig, sentrert og fokusert.

Hint

  • Ikke bli frustrert eller motet med deg selv. Coping med ADD kan ta litt arbeid, men det er viktig å holde seg positiv og støttende av deg selv.
  • Hvis du er komfortabel med å gjøre det, dele din diagnose og informasjon om ADD med familie og nære venner. De kan gi en nyttig støtte nettverk og hjelpe deg å holde deg på sporet med behandling.
  • Selv om det er ingen "kur" for ADD og ADHD, ved å arbeide med helsepersonell og deg selv, kan du tenke ut en effektiv behandling plan for å hjelpe deg å leve et lykkelig, sunt og produktivt livsstil.
  • Vær oppmerksom på dine omgivelser og vaner. Det kan være "trigger" kan du enkelt fjerne deg fra eller endre. Studier viser også kostholdet kan være en medvirkende faktor.
  • ADD og ADHD er svært lik andre lidelser som depresjon, angst og med medisinske tilstander som hypotyroidisme. Sørg for å få tilstrekkelig evaluering, slik at riktig lidelsen er diagnostisert.
  • Hvis din nåværende behandling plan ikke fungerer for deg, kan endring være nødvendig. Adresse bekymringer med helsepersonell.