Vata Balancing Diet

November 24

Vata Balancing Diet


Ayurveda, en gammel og helhetlig system av medisin fra India, hevder at nervøse tilstander som angst og søvnløshet, mange fordøyelses og leddproblemer og utmattelse kan stamme fra en tilstand av "overflødig Vata." En Vata balansering diett består av matvarer som antas å være Vata redusere.

vata Forklart

Vedic forsker David Frawley sier at Vata betyr "vinden" og er tilknyttet kvaliteter bevegelse, letthet og tilpasningsevne. For mye Vata i din kropp-sinn og livsstil, men er tenkt å skape overdreven letthet, tørrhet, ruhet og chill.

Vata Redusere Foods

For å motvirke tørking, kjøling, crazy-making kvaliteten for mye Vata, anbefaler ayurvedisk visdom nyter mat, krydder og drikke i besittelse av de motsatte kvaliteter. En Vata balansere kosthold inneholder næring som er oppvarming, fuktighetsgivende og jording. Dette omfatter matvarer som tykke supper, hele korn og kokte, mørke grønne blader laget saftig med gode fettkilder og krydret med tillegg av slike smaker som ingefær, sennepsfrø, muskat og kardemomme.

Om dosha

En "dosha" er en mind-body type, som det finnes tre: Vata (som innehar de kvaliteter av eter og luft); Pitta (sammensatt av ild og vann); og Kapha (som er av vann og jord). Det sies at vi alle er en unik blanding av alle tre dosha.