Hvordan legge på seg for tynne mennesker

January 7

Hvordan legge på seg for tynne mennesker


Økende vekt er ikke alltid så enkelt som å øke matinntaket for folk som er naturlig undervektige. I de fleste tilfeller, når matinntaket er i utgangspunktet økt, metabolisme øker så vel så de ekstra kaloriene vind opp med å bli brent svært raskt. Et godt kosthold med en sunn øvelse diett er den beste tilnærmingen.

Bruksanvisning

1 Beregn din nåværende BMR (basal metabolic rate) for å finne ut hvor mange kalorier du forbrenner daglig. Det er mange BMR kalkulatorer tilgjengelig på nettet, eller du kan bruke den ledige hånden formel. For menn formelen er (10 X vekt i kg) + (6,25 x høyde i cm) - (5 X alder) + 5, for kvinner formelen er (10 X vekt i kg) + (6,25 x høyde i cm) - (5 x alder) + 161.

2 Bruk skalaen for å finne ut vekten din. Etter veie deg selv, regne ut din BMI (body mass index). Din BMI vil fortelle deg hvor undervektig du er, og gi en nøyaktig guide for hvor vekten din bør være. Identifiser din idealvekt, deretter trekke din nåværende vekt, slik at du kan finne ut hvor mye vekt bør være vunnet. Online BMI diagrammer vil beregne tall for deg, eller du kan finne din BMI ved å multiplisere vekten din i pounds av 703 og deretter ved å dele det tallet med høyden din kvadrat.

3 Øk matinntaket med 500 kalorier hver dag. Det kan se ut som en ekstra peanut smør og gelé sandwich, en latte eller spise matvarer som nøtter eller yoghurt for snacks å legge i protein og sunt fett. Det er mange måter å øke kalorier, men den beste måten å sikre sunn vektøkning er å satse på en til to pounds en uke. Ett pund tilsvarer 3500 kalorier, så ved å øke det daglige kaloriinntaket med 500, bør du få ett pund i uken.

4 For å sikre optimal helse under vektøkning prosessen, bør en sunn øvelse rutine innlemmes i din daglige timeplan. Sykling 3 til 4 ganger i uken eller ta lange turer er enkle måter å passe i trening. Hvis du ikke har noe imot å trene, gå på treningsstudio og løfte vekter er en fin måte å bulk opp muskler som legger pounds. Sørg for å holde seg til rutine.

Hint

  • Å se en ernæringsfysiolog som spesialiserer seg på vekt restaurering er ideelt for de som er undervektige.
  • Gå til en lege før du begynner på vektøkning diett. Lav kroppsvekt kan ofte være forbundet med helseproblemer, som bør utelukkes før du prøver å få vekt.