Hvordan å hvile for å avlaste øvre høyre magesmerter

November 4

Øvre høyre magesmerter kan være tegn på en alvorlig medisinsk problem, for eksempel gallestein eller et brukket ribbein. Hvis smertene er alvorlig eller ikke avtar, er det best å se en lege. Men hvis smertene er mindre, hviler med kjøleelementer og varme pads kan hjelpe kroppen i healing sin skade og redusere smerte. Selv om magesmerter er aldri hyggelig, med riktig pleie og behandling, kan smertene avta før heller enn senere.

Bruksanvisning

Hvordan å hvile for å avlaste øvre høyre magesmerter

1 Lay på venstre side for å unngå å plassere utilbørlig press på smertefulle mageområdet. Seg så lite som mulig i løpet av denne tiden for å unngå unødvendig smerte.

2 Plasser en varmepute på en middels innstilling over smertefulle området. Ikke legg varmeputen direkte på huden for å unngå brannsår og hudproblemer. I stedet plassere dekselet over varmeputen eller et håndkle over magen mellom deg og varmeputen. Forlater varmeputen på plass i 20 minutter.

3 Plasser en ispose over smertefulle området. Ikke legg ispose rett på huden. I stedet vikle ispose i et håndkle. La ispose på det smertefulle området i 20 minutter. Hvis dette er ubehagelig, hopper du over dette trinnet og bare la det smertefulle området urørt i 20 minutter.

4 Alternativ bruk av ispose og varmeputen. Dette vil øke blodsirkulasjonen til det smertefulle området, stimulere den til å helbrede noen skader eller sykdommer.

5 Ta en smertestillende, for eksempel ibuprofen eller paracetamol. Vær sikker på å ikke ta mer enn rettet beløpet, selv om du ikke opplever lettelse. Rådfør deg med lege hvis smertene vedvarer og ikke minske.

Hint

  • Se en lege hvis smertene er alvorlig eller ikke forsvinner.