Recovery Time for nyrestein Surgery

March 11

Recovery Time for nyrestein Surgery


Medisinske fremskritt har gjort behovet for kirurgi mindre vanlig i kampen mot nyrestein. Hvis steinene ikke vil passere av seg selv, urologer ofte prøver sprengning steinene med lydbølger gjennom en ikke-invasiv prosedyre som kalles lipotripsy. Men når lipotripsy svikter, er en kirurgisk prosedyre noen ganger den eneste måten å bli kvitt de vonde inntrengere. Recovery tid varierer avhengig av type prosedyre.

Bestemme faktorer

En urolog kan bestemme kirurgi hvis pasienten er i ekstrem smerte, steiner blokkerer urinstrømmen, steinene forårsaker en urinveisinfeksjon, er faren for vevsskade, eller hvis steinene er rett og slett for store til å passere. Før noen beslutning er tatt, vil pasienten gjennomgå et batteri av tester for å se nøyaktig hvor steinene er. Den urolog deretter møter med pasienten for å diskutere de ulike alternativene for å fjerne steiner.

typer

Med perkutan nephrolithotomy kirurgi, fjerner kirurgen stenene gjennom et lite snitt i ryggen. Ureteroscopic kirurgi er anbefalt for steiner fast i nedre ureter. For denne prosedyren, bruker kirurgen en ureteroscope å trekke steinen fra ureter. Parathyroid kirurgi er utført med en radiostyrt sonde for å fjerne en godartet svulst på biskjoldbruskkjertelen. Slike svulster kan produsere overflødig kalsium og danne steiner. I sjeldne tilfeller må kirurgen åpner nyre for å fjerne steinen.

risiko

Som med alle kirurgi, det er risiko med nyre-stein kirurgi. Den første innebærer anestesi. Mens de fleste pasienter har ingen problemer med det, er det noen mulige bivirkninger. Ifølge Mayo Clinic, inkluderer de midlertidig mental forvirring, lungebetennelse, hjerneslag, hjerteinfarkt og død. En avrevet ureter under ureteroscopic kirurgi er en annen bekymring med stein kirurgi. Pasientene er også kontrollert for kontinuerlig blødning etter alle typer stein fjerning prosedyre.

Restitusjonstid

Minimal invasiv kirurgi har en kortere restitusjonstid enn åpen nyre kirurgi. For eksempel kan pasienter som gjennomgår ureteroscopic kirurgi forvente en full gjenoppretting i et par dager. Recovery tid for perkutan nephrolithotomy er omtrent en til to uker. Parathyroid kirurgi pasienter vanligvis gjenopprette på en dag. Den normale restitusjonstid for åpen nyre stein kirurgi er ca seks uker. Den urolog vil gå over gjenopprettingsprosessen med pasienten før operasjonen.

stenter

Noen nyre-stein pasienter må stri med en stent i ureter under gjenoppretting. Stenten er et rør i hvilket urinen renner mens ureter leges. Iført en stent kan være en ubehagelig opplevelse. Ifølge emedtv.com, kan pasienten oppleve en økning i vannlating, økt trang til å urinere og ryggsmerter og ubehag mens urinering med stent. Urologen fjerner stent på poliklinisk basis i noen dager etter operasjonen.