Effekter av Teenage graviditet

April 26
Effekter av Teenage graviditet

Teenage graviditet er en alvorlig sak som kan få alvorlige konsekvenser i fremtiden til en ung kvinne. Enhver ungdoms graviditet vil være en utfordring som tenåringer vanligvis mangler ferdighetene som trengs for å håndtere en graviditet og morsrollen. Tålmodighet, modenhet og evne til å håndtere stress er pålagt av gravide mødre i alle aldre. En ungdoms graviditet kan også påvirke barnet. US Centers for Disease Control and Prevention bemerker at babyer født til tenåringer kan ha svakere intellektuelle utvikling og lavere ferdighet sett score i barnehagen. De kan også ha løpende medisinske problemer og atferdsproblemer.

medisinske komplikasjoner

Medisinske komplikasjoner oppstår ofte hos gravide tenåringer, ifølge American Academy of Child og ungdomspsykiatri. Altfor ofte, tenåringer søker ikke tilstrekkelig medisinsk hjelp i løpet av svangerskapet. Komplikasjoner som kan oppstå under en ungdoms graviditet som anemi, toxemia, høyt blodtrykk, placenta previa og for tidlig fødsel av barnet. Pågående medisinsk behandling er avgjørende for å forebygge disse komplikasjonene fra truende graviditet og mors velvære.

emosjonell Crisis

En tenåring kan lide en emosjonell krise hvis hun blir gravid og ikke ønsker barnet. Denne krisen kan føre til utslett atferd som forsøker å selv avbryte baby eller et selvmordsforsøk.

Bekymringer om fremtiden

Usikkerhet om fremtiden kan oppstå når en tenåring er gravid. En tenåring kan føle at hun ikke har nok kunnskap til å være mor. Hun kan også ha frykt om hvordan det å ha en baby vil påvirke sitt eget liv og drømmer for fremtiden.

forsinket Utdanning

Utdanning kan bli satt på vent når en tenåring blir gravid. Noen gravide tenåringer kan bestemme seg for å forlate videregående skole. Andre som planlegger å gå på college i fremtiden kan frata at erfaring etter å ha blitt gravid. De kan velge å fokusere på barnet eller gifte snarere enn å forfølge videre utdanning.

Smoking & Drugs

Røyking og bruk av narkotika kan være problematisk i løpet av en ungdoms graviditet. En tenåring kan ikke ha viljestyrke til å slutte å bruke stoffer som kan skade fosteret.

Utmattelse

Utmattelse kan oppstå under en graviditet. En gravid tenåring bør prøve å trene under svangerskapet; imidlertid, hvis utmattelse oppstår er det viktig å vite at dette ofte er en normal del av svangerskapet. Får de vanlige 8 timers søvn hver natt (eller mer) er viktig.

Depresjon

Depresjon kan oppstå når en tenåring er gravid. Den teen kan falle inn i en depresjon mens du prøver å håndtere følelser en graviditet skaper og all mulig negativ tilbakemelding om graviditet fra venner og familie. De varierende hormoner som en graviditet årsaker kan også spør depresjon.

Forsømmelse av baby

Når deres baby er født, kan tenåringer ikke være villig eller i stand til å gi den udelte oppmerksomhet den trenger. En tenåring kan ikke være en tilstrekkelig mor fordi hun er overveldet av den konstante behovene til barnet. Hun kan vokse irritert over mangelen på frihet til å samhandle med henne jevnaldrende på grunn av babyen.

Problemer med økonomi

Økonomiske problemer kan oppstå i løpet av en ungdoms graviditet eller etter at barnet er født. Det er dyrt å heve en baby. Tenåringer som ikke har heltidsarbeid kan kjempe for å dekke grunnleggende utgifter av livet på å ha en baby.