jordmor foreninger

February 18

jordmor foreninger


Frem til det 20. århundre, de fleste kvinner fødte hjemme under deltakelse av andre kvinner, enten familiemedlemmer eller jordmødre. Jordmødre var kvinner som hadde skaffet seg en dyp kunnskap om fødselsprosessen, vanligvis ved personlig observasjon og veiledning fra eldre utøvere. En fornyet interesse for jordmor har skjedd de siste årene, og mange midwifing organisasjoner og foreninger tilbyr nå advokatvirksomhet og sertifisering.

Den Jordmødre Alliansen av Nord-Amerika

Den Jordmødre Alliance of North America (MANA) er en paraplyorganisasjon som ble grunnlagt i 1982 for å representere alle interessenter i jordmor: helsepersonell, jordmødre, student jordmødre og interesserte familier. Jordmødre er velkomne til å delta MANA uavhengig av trening, bakgrunn eller sertifiseringer. Organisasjonen er aktiv i å fremme faglige rettigheter innenfor feltet, og talsmenn for jordmor hele USA, Mexico og Canada.

The American College of sykepleier-jordmødre

Røttene til American College of sykepleier-jordmødre gå tilbake til 1929, og er den eldste organisasjonen i landet dedikert spesielt til spørsmål om kvinners helse. Foreningen består av profesjonelle helsetjenester utøvere som har tatt ytterligere opplæring gjennom et godkjent kurs jordmor. Den største gruppen innen foreningen er sertifisert sykepleier-jordmor (CNMs) som, som navnet antyder, er utdannet sykepleiere med ekstra jordmor erfaring sine faglige kvalifikasjoner. Helsepersonell i andre fag kan ta jordmor trening og bli akkreditert som sertifiserte jordmødre (CMS).

NARM og MeAc

Den nordamerikanske Registeret Jordmødre (NARM) er en organisasjon dedikert til etablering av standarder for faglig kompetanse og sertifisering innenfor midwifing samfunnet. Den jordmor Education Accreditation Council (MeAc) på samme måte etablerer pensum og utdanning standarder for formell opplæring i fødselshjelp. Sammen, i samarbeid med MANA, det har formalisert opplæring av jordmødre som ikke kommer fra en eksisterende helsefaglig bakgrunn, som ACNMs gjør. Disse programmene etablere en enhetlig standard av kompetanse, og de som klarer å fullføre prosessen er akkreditert som sertifiserte profesjonelle jordmødre.

Citizens for jordmor og Koalisjonen for å forbedre Maternity Services

Citizens for jordmor (CFM) er en advocacy gruppe grunnlagt i 1996 av mødre som er interessert i å fremme jordmor. Dens fokus er på jordmor Model of Care, et sett av prinsipper som skal gjøre reproduksjonssyklusen og birthing mer kvinne-sentriske ved å utnytte jordmødre som sine primære omsorgspersoner. En tilsvarende gruppe er Koalisjonen for å forbedre Maternity Services (CIMS), hvis medlemmer er talsmenn for "mor-vennlig omsorg." Deres mor-Friendly Childbirth Initiative espouses lignende prinsipper, som peker til jordmor basert omsorg, som en måte å redusere kostnadene ved fødsel og bedre utfall for mor og barn.