Hvordan stress og depresjon påvirker barn

October 16

Hvordan stress og depresjon påvirker barn

symptomer

Barn er under betydelig belastning med den økte arbeidsmengden på skolen, foreldrenes økonomiske bekymringer og mobbing som mange barn tåle. Erkjennelsen tegn på stress og depresjon hos barn er viktig, slik at du kan få hjelp når det trengs. Angst om en kommende test, frustrasjon med peer situasjoner og selv buk smerter forbundet med å gi en muntlig redegjørelse er alle normale forekomster av stress hos barn. Når stress blir store nok til å blande seg inn i barnets fungering, kan det signalisere et større problem. Hyppig hodepine eller magesmerter, sengevæting, langvarig gråt eller roping rykk og en unngå visse situasjoner er alle tegn på at stress har begynt å påvirke barnets trivsel. Stress kan føre til depresjon hos barn, som kan identifiseres av perioder med tristhet som varer lenger enn to uker, forstyrrelser i søvn og appetitt, følelsen av verdiløshet, selvmordstanker og et tap av glede i aktiviteter.

Behandling

Hvis du gjenkjenne tegn på stress eller depresjon hos barnet ditt, er det viktig å handle raskt. Snakk med barnet om hva som forårsaker stress. Barnet kan være flau av situasjonen eller fortelle deg noe er galt, men det er viktig ikke å overse faresignaler. Snakk med barnet lærer å finne ut om det er noe som skjer på skolen som kan være årsaken til symptomene. Få rådgiver på skolen er involvert, slik at du har støtte på skolen. Søk profesjonell hjelp hvis symptomene synes å være årsaken betydelige forstyrrelser i funksjon, eller hvis du er bekymret barnet kan skade seg selv. Et barn eller familieterapeut kan hjelpe barnet å utvikle mestringsstrategier for å håndtere stress. En psykiater kan være nødvendig hvis medisinen er berettiget.

Støtte

Håndteringen av stress og depresjon kan være vanskelig og selv pinlig for et barn. Gi støtte og forståelse for barnet ditt er en viktig del av behandlingsprosessen. Slik at barnet ditt til å dele sine følelser uten å føle dømt eller latterliggjort er viktig. Snakk med søsken om barnets tilstand slik at hele familien kan gi støtte. Hjelp barnet ditt med behandlingen prosessen ved å oppmuntre henne til å bruke teknikker hun lærer. Hjelp ham rollespill scenarier som kan føre til stress og oppmuntre ham til journal sine tanker. Forsikre barnet om at alt vil ordne seg, og at det vil være en forbedring i sine symptomer. Stress og depresjon kan være vanskelig for hele familien, men med riktig hjelp symptomene kan lindres.