Hva hCG nivåer Mean

August 26

Ifølge American Graviditet Association, humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon som produseres når en kvinne er gravid. Dette hormonet produseres av cellene som danner morkaken og hjelper indikere hvor langt en kvinne er i svangerskapet.

testing

En graviditetstest kan smake urin for å se om hCG er til stede. For en mer informativ test, kan legene sjekke en blodprøve for å finne ut hCG nivå.

Tidsramme

Tidlig i svangerskapet, hCG dobles hver 48 til 72 timer. HCG nivåer begynner å avta og til slutt avta etter uke 12 av svangerskapet.

Lav hCG nivå

Hvis en kvinne har et lavt hCG nivå, kan dette tyde på at datoen for unnfangelsen er av, er det en mulighet for spontanabort eller det kan være en graviditet utenfor livmoren. En ultralyd kan utføres for å sjekke om noen av disse bekymringene.

Høy hCG nivå

Hvis det oppdages et høyt hCG nivå, kan dette bety at datoen for unnfangelsen ble feilberegnet, er mor som bærer multipler eller det er en sjanse for en blæremola. En lege kan sjekke på disse bekymringene ved å ha en ultralyd utført.

betraktninger

En kvinnes hCG nivå kan noen ganger stige annerledes uten at det nødvendigvis er et problem. En baby kan bli født sunt, selv om lave hCG-nivåer ble oppdaget tidligere i svangerskapet.