Instruksjoner for videofilming en Rådgiving Session

June 1

Instruksjoner for videofilming en Rådgiving Session


Videotaping en veiledning økten kan ha ulike gunstige resultater for både kunden og rådgiveren. Mange kliniske veiledere vil kreve at elevene videobånd noen økter med sine klienter til å bli brakt inn i tilsyn og evalueres. Dette vil bidra til veileder få en følelse av traineene styrker og svakheter, og hjelpe trainee til å forbedre sine terapeutiske evner. Noen ganger kan enkelte kunder be om at en økt bli filmet for å hjelpe ham få innsikt i spesifikke reaksjoner han kan ha.

Bruksanvisning

1 Be kunden om han ville være mottakelig for ideen om å ha en økt eller en serie med sesjoner filmet hvis dette er en del av tilsynsprosessen. Hvis han avslår, oppgir at du forstår og bare gå videre med økten. Hvis han er enig, kan du bruke din oppfatning og empati for å måle om klienten er faktisk komfortabel med tanken eller bare å være behagelig. Gå videre hvis du er sikker på at klienten er komfortabel med tanken.

2 Informer kunden om alle detaljer om videofilming av økten. La klienten vite hvem som vil bli å se videoen og hvordan den skal brukes. Dette kan bety å informere henne om at det vil bli sett bare av deg selv, din veileder og eventuelt andre veiledere i gruppen tilsyn. Forsikre din klient at videoen skal slettes, og la henne vite når dette vil skje (etter at det er brukt i veiledningen, på slutten av ordet, etc.).

3 gi kunden en "Informert Samtykke til Videotape" avtale, som vil dekke alle vilkårene og betingelsene for videoopptak. Dette skjemaet skal inneholde utsagn som "Jeg er klar over at jeg er ikke forpliktet til å ha mine økter filmet" eller "Bare min første navnet vil bli brukt i forbindelse med video av økten min." La din klient å gjennomgå avtalen og returnere den til deg med sin signatur og dato. Dette skjemaet skal også kreve underskrift av foresatt hvis den enkelte er under 18 år, samt underskrift av deg og din veileder.

4 Få en bekreftelse fra kunden dagen før økten for å være sikker på at hun fortsatt er fint med å ha den kommende sesjonen videofilmet. Dersom visse sensitiv informasjon har blitt relevant for henne i den siste uken (for eksempel ulovlig narkotikabruk), kan hun velge å holde ut på videoopptak på et senere tidspunkt.

5 Sett opp stativet og videokamera i hjørnet av rommet før økten, posisjonering kameraet slik at det vil ta bilder og lyd av både deg og kunden. Sørg for at sitteplasser er plassert slik at kameraet er vendt vekk fra vinduene. Å ha kameraet pekte mot vinduene kan overeksponere bildet og gjør det vanskelig å se ansiktsuttrykk. Test video og lyd før økten, noe som gjør at lyd og bilde blir skarpe.

6 Noter videokameraet i begynnelsen av økten, og ber om at klienten gjør sitt beste for å ignorere det. Dette er vanligvis ikke et problem, som de fleste vil glemme sin tilstedeværelse i løpet av få minutter. Når økten er over og kunden forlater, trykk på "stopp" på videokameraet.

7 Slett videoen når den er ferdig blir anmeldt av deg selv og din veileder, eller når du har gitt en kopi på kundens forespørsel. Som en rådgiver, er du ansvarlig for denne høyst konfidensielle media, og det lekker av video kan potensielt føre til en rettssak og tap av lisensen din hvis klienten var tilbøyelig til å saksøke. Kontroller at filen er slettet fra kameraet, minnekortet og datamaskinen det kan ha blitt lastet opp, og deretter slette den fra datamaskinens papirkurven. Hvis en kassett ble brukt, kan du bruke et magnetbånd viskelær for å permanent slette noen rester på filmen.