Hva er årsaken til bobler i urin?

November 24

Hva er årsaken til bobler i urin?

Vesicocolic Fistel

En fistel er en unormal forbindelse mellom to kroppens hulrom. En vesicocolic fistel betyr at en forbindelse har dannet mellom urinblæren og tykktarmen. Noen ganger kan en ødem, en væskeansamling under huden, kan dannes på undersiden av blæren. Når luftbobler blir løslatt fra midten av ødem, kan de dukke opp i urinen. Dette kan være et symptom på Crohns sykdom, en tumor, eller det kan ikke trenge behandling i det hele tatt. Bare en lege eller urolog vil kunne si sikkert.

Urinveisinfeksjon

Bobler i urinstrålen kan også være forårsaket av en urinveisinfeksjon som produseres av en gassdannende organisme. Dette skjer vanligvis bare hos personer med diabetes. Men hvis du er aldrende og har ikke fått diagnosen diabetes, det betyr ikke at du ikke har det. Snakk med legen din.

skummende urin

Noen ganger folk oppfatter skummende urin som "bobler i urin." Dette kan ikke bety noe hvis det bare skjer en gang i en stund, og ser ikke ut til å bli stadig verre. Det kan bare være fra urinering raskt, noe som kan komme fra dehydrering. Drikk rikelig med vann for en stund og se om det går bort. Hvis det ikke går bort, så det kan være et tegn på protein i urinen (proteinuri), noe som kan tyde på en nyre infeksjon. Det er best å oppsøke lege hvis du er bekymret.

proteinuri

Det er nesten alltid noen spor av protein i urinen. Men når for mye av det er funnet, kan det være proteinuri. Det er fartøy i nyrene som filtrerer vann og avfall, men fortsatt holde protein og røde blodlegemer i blodet. Når disse fartøyene, kalt glomeruli, blir skadet eller betent, tillater de for passasje av for mye protein. Når overdreven mengde protein reagerer med luft når du tisser, den treffer vannet og produserer en skummende urin.