Hashimotos sykdom Mer Stand Symptomer

November 28

Skjoldbruskkjertelen produserer mange av de enzymene som styrer ufrivillige kroppsfunksjoner som pust og blodstrøm. Thyroid tilstander som Hashimotos sykdom kan forstyrre flyten av skjoldbrusk hormoner og forårsake en rekke helseproblemer. En lege bruker en blodprøve og en fysisk undersøkelse for å diagnostisere Hashimotos sykdom.

Identifikasjon

Hashimotos sykdom er en tilstand i skjoldbruskkjertelen. Tilstanden er også kjent som kronisk lymfatisk tyreoiditt, men det ble kalt Hashimotos sykdom etter Dr. Hakaru Hashimoto, som var den første legen til offentlig beskrive tilstanden i 1912. Ifølge Mayo Clinic, er Hashimotos sykdom den vanligste årsaken skjoldbrusk sykdom i USA. Under Hashimotos sykdom begynner kroppens immunsystem til å angripe skjoldbruskkjertelen som bevirker at skjoldbruskkjertelen for å frembringe en mangelfull mengde av hormoner i kroppen trenger for å vokse og overleve.

effekter

Hashimotos sykdom tar lang tid å utvikle og i begynnelsen, det viser svært få symptomer. Det er mulig at selv når det begynner å vise symptomer, kan personen ignorere disse symptomene i lang tid. Noen av de første symptomene på Hashimotos sykdom er en følelse av tretthet som synes å bli verre over tid, en økende følsomhet for varme eller kalde temperaturer og en heshet i stemmen som ser ut til å bli verre. Noen mennesker ignorere disse symptomene og bare betrakter dem som tegn på fremmarsj alder, og det er hvor mange tilfeller av Hashimotos sykdom får mer progressive nivåer uten behandling.

Potensielle

Som Hashimotos sykdom fremskritt, symptomene blir mer merkbare. Huden kan begynne å bli blek og tørr som kan gjøre det skjellete, det kan være hyppige anfall med forstoppelse, kan musklene i hofter og lår begynner å verke med en svak brennende følelse som ikke går bort, men blir stadig verre, musklene i underkroppen kan føle svak, kan det være lange anfall med psykiske problemer som depresjon og leddene i hender og føtter kan begynne å bli stiv og smertefull.

Forebygging / løsning

Når Hashimotos sykdom blir oppdaget, kan en lege ta en av flere forskjellige tilnærminger til behandling. Selv om Hashimotos sykdom utvikler seg langsomt og over et antall år, vil det nå et punkt hvor det bare stopper blir verre. Hvis pasienten er i stand til å leve med den tilstand, eventuelt med assistanse av medikamenter utformet for å lindre symptomer, så kan en lege bare overvåke tilstanden uten noen behandling. I noen tilfeller kan legen bruke hormonbehandling for å korrigere nivåene av skjoldbrusk hormoner som blir produsert. Disse hormon terapi vanligvis innebære syntetiske hormoner.

Expert Insight

The Mayo Clinic antyder at Hashimotos sykdom kan være en mulig årsak til hjertesykdommer. Kolesterol rapporter gis normalt med en god og en dårlig kolesterol lesing. Den ideelle Rapporten har lave tall for begge typer kolesterol. Den dårlige kolesterolet er referert til som low-density lipoprotein. Ifølge Mayo Clinic, kan Hashimotos sykdom fremme økt etableringen av denne dårlige kolesterolet, noe som kan føre til hjerteproblemer.