Behandling for asbest eksponering

December 22

I 1930, ble asbest populær som en eiendom som brukes i mange produkter over hele USA og rundt om i verden. Dessverre, asbest nivåer av konsentrasjon i disse produktene langt overgikk de vanlige trygge grenser og farene ved asbest ble ikke så kjent. Dette har resultert i mer enn 1,3 millioner amerikanere som blir berørt av arbeidet knyttet asbest eksponering på jobbene sine. Det er anslått at 10000 amerikanere dør årlig av kreft i forbindelse med asbest.

Definisjon

Asbest er en fin tynn fiber som ikke kan ses med det blotte øye. Det er et naturlig mineral som finnes i jord og stein i enkelte områder av USA. Under 1940-1980 asbest ble ofte brukt som isolasjon i boliger og kontorer samt i taktekking, sement rør og flislegging av bygninger.

fakta

Ifølge Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry (ATSDR), 27 millioner amerikanere arbeidere hadde yrkesmessig eksponering for asbest i løpet av 1940-1980 som kan føre til helsemessige problemer. Eksponering for innånding av farlige nivåer av asbestfibre i løpet av en lengre periode vil føre asbest sykdom. Sykdommer relatert til asbest eksponering kan ikke vises i 15 til 40 år etter første eksponering.

risiko

Ifølge Mesothelioma informasjon Treatment Center, folk på høyest risiko for asbest eksponering inkludere elektrikere, konstruksjon og vedlikeholdsarbeidere. Det finnes også verftsansatte, automotive arbeidere, gruvearbeidere og brannmenn. Familiemedlemmer er utsatt for passiv asbest eksponering gjennom kontakt med klær og utstyr av arbeidstakere. Den primære sykdommer forårsaket av langvarig eksponering for asbestfibre inkludere asbestose, lungekreft og mesothelioma.

Behandling for Asbestosis

Asbestose er en kronisk lungesykdom uten total kur. Det første skritt i behandling av asbestose er øyeblikkelig stans av eksponering for noen form for lunge irriterende, inkludert asbestfibre og røyking. Leve i rene omgivelser og praktisere god hygiene er av største betydning for asbestose lider. En årlig influensavaksinasjon vil være foreskrevet for å beskytte mot lungebetennelse og bronkitt. I noen tilfeller kan være foreskrevet antibiotika hvis en lungeinfeksjon er til stede.

Behandling for lungekreft

Behandlingstilbud for lungekreft er cellegift, strålebehandling og foto-dynamisk terapi eller kirurgi. Kjemoterapi narkotika brukes til å ødelegge kreftceller. Strålebehandling bruker høye doser av stråling for å ødelegge kreftceller, mens foto-dynamisk terapi bruker en spesiell kjemisk og laser lys til å ødelegge kreftceller. Kirurgi involverer fjerning av en liten del av lungen, en lapp av lunge eller et hele lungen.

Behandling for Mesothelioma

Behandling for mesothelioma ligner den behandling for lungekreft. Kirurgi er vanligvis behandlingen av valget, og det innebærer omfattende vev reseksjon som kan omfatte fjerning av brystet foring og i noen sjeldne tilfeller fjerning av en del av membranen (muskelen under lungen). Nøkkelen til å behandle asbest sykdommer er tidlig påvisning som vil resultere i en bedre prognose.