Hvordan diagnostisere blære infeksjon

September 6

Hvordan diagnostisere blære infeksjon


Blærekatarr er en betennelse i blæren. Det er vanligvis forårsaket av bakterier som når blæren fra en annen del av kroppen gjennom blodet. Men bakterier kan også gå inn i urinveiene fra huden rundt genital og anal området. Det er som regel kureres i ca 2 uker med medisinsk behandling, men før det er diagnostisert jo mindre sjanse for komplikasjoner utviklings. En blære infeksjon gått ubehandlet kan føre til kroniske urinveisinfeksjoner og føre til nyresvikt.

Bruksanvisning

1 Legg merke til brenning og svie ved vannlatning. Selv om dette kan være et tegn på et annet problem, er det et vanlig symptom på en blære infeksjon.

2 Hold styr på hvor ofte du tisser. Hyppig vannlating, spesielt om natten er et vanlig tegn. Selv om trangen til å urinere er hyppige, kan mengden av urin passert være liten.

3 Se å se om urinen er overskyet, dårlig lukt eller inneholder noen spor av blod. Du kan legge merke til noen eller alle av disse skiltene hvis blæren er infisert.

4 Kontroller temperaturen. En lav feber er et tegn på infeksjon og kombinert med noen andre av de tidligere nevnte symptomer kan bety en blære infeksjon.

5 Fortell legen din om noe lavere ryggsmerter du kan ha oppstått. Selv om dette også kan være relatert til andre problemer, en infisert blære noen ganger utvikler spasmer i likhet med hva du føler når du har en muskel krampe i ryggen.

Hint

  • Økt seksuell aktivitet kan øke risikoen for en blære infeksjon. Kvinner bør drikke et glass vann før samleie og urinere i løpet av 15 minutter etter å tømme urinrøret.
  • I små barn, kan plutselig sengevæting være et tegn på en blære infeksjon. Snakk med din barnelege om hvordan å diagnostisere denne type infeksjon i et barn.