Emg Negativ Traumatisk plexus brachialis skader

February 28

Den plexus brachialis er en nerve kompleks i nakken og under armen. Skade på dette komplekset --- kjent som brakial nevropati --- har en rekke mulige årsaker, inkludert traumatisk skade, virusinfeksjon, kirurgiske komplikasjoner og autoimmunrespons. En elektromyogrammet (EMG), også referert til elektromyografi, er en standard test som brukes for å påvise brakial plexus skader. Imidlertid kan feil timing av en EMG test produsere negative resultater når en skade er faktisk til stede.

Faktaene

En EMG fremgangsmåte for brachialis skader innebærer bruk av elektrodenåler som er satt inn i musklene som styres av brachial plexus. Disse nålene registrere elektrisk aktivitet inne i musklene, og oversette at aktiviteten i bølger som kan leses på et instrument som kalles et oscilloskop. Leger gjennomfører en EMG se til å registrere aktivitet når musklene er under kontrakt og i ro. Unormale reaksjoner på en EMG indikere skade på plexus brachialis.

Betydning

I noen tilfeller er brachialis nerver bare strukket, og over tid tap av følelse eller bevegelse kommer tilbake. I mer alvorlige tilfeller, hvor nervene i plexus er kuttet eller revet, kan skade både være vesentlig og permanent. EMG tester er et viktig verktøy for å bestemme det fulle omfanget av en plexus brachialis skade og fremtiden løpet av behandlingen.

Andre tester

EMG-tester er utført som en del av en full-spektrum metode for detektering av nerveskader. I tillegg til fysisk undersøkelse, omfatter denne fremgangsmåte en nerveledning test som måler styrken av nervesignaler som sendes fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Imidlertid nerveleding tester bare responsen av de raskeste nerver som fremdeles fungerer, og kan gi gode resultater selv når betydelige nerveskader er til stede. EMG tester avsløre dette underliggende skade.

betraktninger

Ifølge Wheeless "Textbook of Ortopedi, fra Duke University, det virkelige omfanget av nerveskader tar ganske lang tid å bli manifest. Hvis en EMG utføres i den første uken etter en plexus brachialis skade, vil det vanligvis produsere negative resultater, om ikke alvorlig brachialis skade er til stede. Av denne grunn er den standard minste tidsperioden for en EMG syv til ti dager etter skade oppstår. Siden EMG tester utført ytterligere fjernet fra skadetidspunktet kan avsløre større detalj om skaden til stede, er tre til fire uker regnet en optimal mengde tid til å vente på testing.

Utfall

Dersom en EMG-test som ble utført i løpet av 10 dager etter skade er negativ, bør prøven gjentas ved et mer passende tidspunkt. Hvis resultatene av en EMG utføres under optimale vinduet er også negativ, er det sannsynlig at ingen permanent skade har oppstått. Imidlertid indikerer et positivt EMG resultat av tilstedeværelsen av et potensielt permanent skade som vil kreve ytterligere behandling.